Sport

2014.05.28. 17:01

Gáláztak a lányok - A neves Hypo NÖ volt a Haladás VSE vendége

Remek gálameccset játszott egymással a Haladás VSE NB I/B-ben bronzérmes és a Hypo Niederösterreich osztrák bajnok női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Haladás VSE–Hypo Niederösterreich 28-33 (16-16)
Szombathely, 500 néző, nemzetközi női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth Péter, Marton Balázs.
HVSE: Simona Hajduk – Szecsődi Vivien 5, Pukler Glória 4/2, Debreczeni Luca, Jámbor Réka 3, Szendrei Barbara 3/1, Mayer Maja 4. Csere: Tömő Alexandra, Márkus Dalma (kapusok), Bolfán Nikolett, Császár Zsófia 5, Gaylhoffer Ildikó 2, Mórocz Alexandra, Doncsecz Dorina, Gönczöl Tünde 2/1, Jávorics Daniella, Gerencsér Zsófia. Edző: Bölöni Roland.
Hypo: Olga Sanko – Viktoria Mauler 4, Martina Goricanec 6/2, Tanja Posch 6, Gorica Acimovic 3, Josephina Huber 3, Stefanie Kaiser 6/1. Csere: Hajgató Anna (kapus), Kovács Patricia 5/1, Edona Krasniqi. Edző: Kovács Ferenc.
Kiállítások: 4., ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/4., ill. 4/4.

Az első percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a Hypo NÖ többször is ellépett (3-6, 7-10). Aztán támadásban erősítettek a hazaiak, így a félidő derekán utol-érte neves riválisát (19. perc: 13-13). Ezt követően felváltva estek a gólok, a szünetre döntetlennel vonultak a felek. Fordulás után egy ideig nem bírtak egymással a csapatok (38. perc: 22-22), ám nagyobb rutinjának köszönhetően ismét háromgólosra növelte előnyét a frissen kinevezett vezetőedző, Kovács Ferenc által irányított osztrák együttes. Amelyet aztán a mérkőzés végéig megtartott. A 38-szoros bajnok, nyolcszoros Bajnokok Ligája-győztes osztrák sztárcsapat egyébként annak ellenére is erős kerettel érkezett, hogy nélkülözte a világbajnok brazil légiósokat.

Baráti hangulatban, mosolyogva. A két csapat összeállt egy kép erejéig. Fekete-fehérben a Haladás VSE, sárga mezben a Hypo NÖ (Fotó: Szendi Péter)

Összességében elmondható, hogy igazi kézilabdás ünnepet láthatott az, aki kedden este kilátogatott a Rohonci úti sportcsarnokba. Rekord létszámú közönség gyűlt össze, hogy együtt szurkoljon az NBI/B-s női kézilabda-bajnokságban bronzérmet szerző Haladás VSE szezonzáró gálamérkőzésén. A meccs előtt az Ataru Taiko ütőegyüttes lépett fel színvonalas műsorral, ezt követően kezdődött a meccs a nemzetközi világeseményeken is foglalkoztatott Horváth Péter, Marton Balázs játékvezető páros bíráskodása mellett. A szünetben a tombolán többek között a HVSE és a Hypo játékosai által aláírt mezeket sorsoltak ki, majd néhány perc erejéig visszatért a küzdőtérre a közönségszórakoztató kőszegi ütőegyüttes. A találkozó végén Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere és Pődör Zoltán, a HVSE ügyvezető elnöke adta át a játékosoknak az emlékérmeket. A csapat legjobbja díjat a vendégektől Olga Sanko, a HVSE együtteséből Császár Zsófia vehette át egy-egy csokor virág kíséretében.

– A gálamérkőzés megszervezésével a HVSE szerette volna megköszönni a szurkolók egész éves, kitartó buzdítását, amellyel nagy mértékben hozzájárultak a kiemelkedő sikerhez, a bajnoki bronzéremhez. Természetesen köszönet és elismerés jár a lányoknak és a szakmai stábnak is a kimagasló eredményért. Ezen az úton továbbhaladva a szombathelyi női kézilabda látótávolságába kerülhet az NB I-be jutás – fogalmazott Pődör Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!