Sport

2014.05.07. 16:20

Nyolcadik a VSA-junior

Szombathely - A hazai környezetben rendezett elődöntőből nem jutott tovább a hatcsapatos fináléba a Vasi Sport Akadémia csapata, amely a nyolcadik helyen zárta a női röplabda NB I. juniorbajnokságát.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia–Újpesti TE 0:3 (-16, -16, -17)

Esélyesebb volt az újpesti csapat, de nem verhetetlen. A hazaiak azonban pontatlanul, fásultan játszottak, és így nem lehetett sanszuk.

VSA-FATUM Nyírsuli 2:3 (21-14, 15, -22, -10). Sokkal jobb hozzáállással kezdtek a szombathelyiek a nyírségiek ellen, és ennek meg is lett az eredménye. Sajnos a második szettben már nem volt nyoma ennek a koncentrációnak, így segítettek feltámadni a vendégeknek. Ötjátszmás mérkőzés kerekedett, s az utolsó játékrészben 2-8-as hátrány után már csak 10-12-es felzárkózásra maradt ereje a VSA-nak.

VSA–Miskolc 0:3 (-14, -14, -21)

Alighogy elkezdődött a találkozó, a vasiak legjobbja, Takács Doroti bokaszalag-szakadást szenvedett. A csapat a harmadik szettre tért magához, de ekkor már késő volt.

A VSA csapatában Végh Júlia, Bodovics Hanna, Varga Nikolett, Magyar Liza, Gőczi Boglárka, Takács Doroti, Horváth Dóra, Bokor Laura, Horváth Zita és Farkas Barbara szerepelt. Edző: Mucsi Péter, Bedőcs Gergely.

Mucsi Péter: – Az első meccsen még nem lendültünk játékba, a másodikon már igazi arcát mutatta a csapatunk, győzelmi esélyünk is volt. A Miskolc elleni találkozónak már nem volt tétje. Gratulálok a lányoknak, mindent megtettek a sikerért. Többre hivatott, nagyon fiatal, a korhatárnál zömében kettő–négy évvel fiatalabb ez a társaság. A döntőbe ugyan nem sikerült bejutnunk, de a nyolcadik hely is dicséretes.

A csoportból a Miskolc és az ÚTE csapata jutott be a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!