Sport

2014.05.09. 13:52

Pannónia Príma: Pars Krisztián is indul az egerszegi elődöntőn

A megújult atlétikai csapatbajnokság elődöntőit rendezik a hétvégén, amelyen – a szezonban először – az olimpiai bajnok Pars Krisztián is dobókörbe lép.

Horváth Erika

Az újszerű atlétikai csapatbajnokságon ezen a hétvégén két elődöntőt rendeznek – Zalaegerszegen és Nyíregyházán – tíz-tíz csapattal. Mindkét helyszínről az első hat helyezett jut be a szeptember 13–14-ei döntőbe. További újdonság, hogy egy csapatban több – maximum három – sportszervezetből szerepelhetnek atléták. A Dobó SE és a Haladás VSE a Zalaszám ZAC-cal összefogva alkot egy gárdát Pannónia Príma néven, a SZoESE külön indul. A csb pénzdíjas, a 40 számban az első 12 helyezett kap helyezési pontot, amihez bónusz eredménypontok szerezhetők a Spiriev-táblázat alapján.

A két helyszínen szinte az egész magyar élmezőny rajthoz áll. Zalaegerszegen a kalapácsvetés lesz a slágerszám, hiszen indul a Dobó SE olimpiai bajnoka, Pars Krisztián is, illetve feltörekvő, korosztályos világversenyeken eredményes fiatalok is. De más számokban is színvonalas versenyek várhatók. Szombaton 13.45-kor, vasárnap 10.30-kor kezdődik az egerszegi program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!