Sport

2014.05.14. 18:40

Gadó András jobb eredményt várt magától

Szombathely - Mérsékelt sikerrel szerepelt Nyugat-Magyarország legerősebb embereinek kiírt versenyen a vasi színeket képviselő Gadó András.

Tóth Gábor

A Nyugat-Magyarország legerősebb embere címért kiírt Concordia Kupának a Söptei úti benzinkút, kamionmosó, parkoló adott otthont. A jó időben sok érdeklődő gyűlt össze, így a kilenc versenyző remek hangulatban gyürkőzött neki az öt látványos feladatnak. Egy 10,5 tonnás kamiont kellett elhúzni, a 115 kilós rönköt minél többször kellett kinyomni 25 másodperc alatt, a 120 kilós izlandi keresztet minél messzebbre kellett elcipelni, a 480 kilós traktorkereket négyszer kellett átforgatni, a 135, 144, 144, 172 kilós kőgolyókat pedig egy 1 méter 20 centis állványra kellett felpakolni.

Az embert próbáló feladatok több résztvevőn kifogtak, így például a Galaxy Fitness-Concordia Trans sportolója, Gadó András sem élete versenyét teljesítette. Az izlandi kereszt cipelést ugyan megnyerte, 47 méter 85 centiig jutott a méretes súllyal, de a többi versenyszámban kevesebb sikerélménye volt, így csupán nyolcadikként zárt (és nem jutott be a nyolc legjobb Nyugat- és Kelet-magyarországi erős embert felvonultató országos döntőbe).

- Nem úgy sikerült a verseny ahogyan elterveztem - értékelt Gadó András. - Igaz, nagyon erős, rutinos mezőny jött össze, ráadásul a versenyszámok is nehezek voltak. Tapasztalatszerzésnek viszont jó volt, tudom, hogy miben kell fejlődnöm, erősödnöm. Nem kesergek, dolgozom tovább, június 14-én egy horvátországi nemzetközi versenyre kaptam meghívást.

Nyugat-Magyarország legerősebb embere Sebestyén János (Mezőszilas) lett, másodikként Várnai Richárd (Sárosd), harmadikként pedig Németh Róbert (Mosonmagyaróvár) végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!