Sport

2014.06.20. 13:35

Pars Krisztián és Móricz Bálint is indul az Eb-n

Szombathely - Szombaton és vasárnap Magyarország atlétaválogatottja az észtországi Tallinban versenyez a csapat Európa-bajnokság I. osztályában. Ott lesz a rajtnál Pars Krisztián és Móricz Bálint is.

Horváth Erika

Az Európai Atlétikai szövetség ötödször rendezi meg a csapat Európa-bajnokságot. Negyvenhét ország négy osztályra bontva szerepel. A Szuperliga 12 csapata mögött az I. osztály is 12 nemzeti együttest számlál. Közéjük tartozik Magyarország is. A mieinknek Észtország, Fehéroroszország, Görögország, Norvégia, Románia, Portugália, Finnország, Írország, Belgium, Szlovénia és Litvánia képviselőivel kell felvenni a versenyt szombaton és vasárnap Tallinban. A Vas megyeiek közül ketten kaptak helyet a mintegy 50 fős magyar válogatottban Pars Krisztián kalapácsvetésben és Móricz Bálint a 4x400-as váltóban.

A rajtlista alapján a Dobó SE olimpiai bajnokának dolga ezúttal igencsak könnyűnek ígérkezik, hiszen nagy riválisok nem lesznek. Ellenfelei közül kettőt jegyeznek nemzetközi szinten: a szlovénok olimpiai arany- és ezüstérmesét, világbajnokát, Primoz Kozmust, aki idén eddig csupán egy, 72,47 méteres eredménnyel rendelkezik és a fehérorosz Mahroszenkát, aki tavaly Hudi Ákos előtt megnyerte az U23-as Eb-t. (A finnek nem a világbajnok Fajdeket küldik.) Nem is lenne baj, ha nem kellene nagyon erőlködnie Krisztiánnak, hiszen a combját még mindig fájlalja, és Tallinból egyenesen a finnországi Turkuba utazik, ahol egy sokkal keményebb nemzetközi verseny vár rá. A Haladás 19 esztendős futójának, Móricz Bálintnak a múlt hétvégi Budapest-bajnokságon mutatott teljesítménye alapján szavazott bizalmat a szakvezetés. Először lehet felnőtt válogatott, a 4x400-as váltóban a befutó szerepkört kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!