Sport

2014.06.26. 15:45

Ellőtte magát a magyar koronglövő Eb-csapat

Sarlóspuszta - A középmezőnyben végzett a Szombathelyi Koronglövő Egyesület válogatottja, Bokor Bálint a hazai rendezésű Európa-bajnokság skeet versenyszámában.

Horváth Erika

Június 16-án kezdődött, pénteken zárul a magyarországi koronglövő Európa-bajnokság. Az már biztos, hogy a három szám – trap, dupla trap, skeet – egyikében sem tudott magyar versenyző az élmezőnyben végezni. Bokor Bálintnak, a Szombathelyi Koronglövő Egyesület 30 esztendős válogatottjának sem sikerült. A 72 fős férfi mezőnyben a 40. helyen végzett. A 125 lövéses alapversenyt 115 koronggal (24, 21, 24, 22, 24) zárta, a hatos fináléba kerüléshez 122 találatra lett volna szükség. A másik két magyar közül Zsingor András 106 koronggal a 67., Jákó Attila pedig 98-cal a 71. helyen zárt.

Ahogy az egész koronglövő válogatottnak, Bokor Bálintnak sem sikerült ez az Eb. Fotó: Szendi Péter

– Sajnos nem sikerült jól ez az Eb, egyértelműen a formaidőzéssel volt a probléma. És ez nemcsak rám, hanem a válogatott egészére vonatkozik – mondta lapunknak a verseny után Bokor Bálint. – Két hónappal ezelőtt, a felkészülési versenyeken sokkal jobb eredményeink voltak, és abból a formából mára nem maradt semmi. Elégedetlen vagyok; idén már biztos, hogy nem veszek puskát a kezembe. Azt még nem tudom, hogy mi lesz jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!