Sport

2014.06.22. 17:30

Kiss Norbert ismét jól teljesített

Nogaro - A harmadik, franciaországi futammal folytatódott a kamionos Európa-bajnokság. Az Oxxo Enregy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert ismét remek versenyt futott.

Tóth Gábor

Jól indult a hétvége az OXXO Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája számára: a szombati időmérőn ugyanis Kiss Norbert bizonyult a legjobbnak, megszerezte a pole pozíciót. A rajt viszont a nagy rivális Albacetének sikerült jobban. A spanyol beállt az élre, és a folytatásban Kiss Norbert hiába volt végig ott a nyakán, nem tudott előzni, második lett. A második futam is nagy csatát hozott, karambol miatt például újra is kellett indítani a versenyt. A szombathelyi pilóta végül az ötödik helyen hozta be a célba a MAN kamiont. A szombati nap tehát felemásra sikeredett, Albacete átvette a vezetést a bajnokságban, de előnye csupán 3 pont volt Kiss Norbert előtt.

Vasárnap az Oxxo szombathelyi pilótája harmadik lett az időmérő edzésen. A futamon végig ott volt az élmezőnyben, végül harmadik helyen végzett, a német Hahn és Albacete mögött. Norbi jól versenyzett, de ellenfelei taktikusan, rutinosan vezettek, így előzni nem volt lehetősége. A második futamban a hatodik helyről rajtolt, hamar feljött a negyedik pozícióba csapatársa, Major Benedek mögé, aki természetesen nem tartotta fel őt. Így gyorsan a harmadik helyre került, a német Reinert mögött autózott. Szinte az egész futam alatt próbálta megelőzni, többször is ellenfele mellett volt már, de Reinert mindig rázárt, többször nekiment Norbinak. Végül a szombathelyi pilóta két körrel a vége előtt meg előzte, így második lett. És nagyon értékes pontokra tette szert az összetett versenyben.

Kiss Nobert és a jól felkészített MAN kamion Franciaországban is remek teljesítményt nyújtott (Fotó: www.oxxoracing.com)

Három futam után Kiss Norbert (MAN) és a spanyol Antonio Albacete (MAN) holtversenyben vezeti a FIA kamionos Európa-bajnokságot. Mindkét pilóta 129 ponttal várja a folytatást. A harmadik Jochen Hahn (MAN) 116 pontnál jár. A nyolc csapatot felvonultató mezőnyben a sorozat egyetlen magyar istállója, az Oxxo Energy Truck Race Team a negyedik helyen áll - mindössze 6 ponttal lemaradva a dobogótól.

- A szombati nap nem úgy sikerült, a hogyan elterveztem, de vasárnap már jobban teljesítettünk - értékelt Kiss Norbert. Úgy jöttem Franciaországba, hogy egy ponttal vezettem a bajnokságot, és úgy megyek el, hogy még mindig az élen állok igaz, csak holtversenyben. Vagyis összességében nem lehetek elégedetlen. Ráadásul a folytatásban következnek azok a pályán, amelyek igazán fekszenek nekünk. Eddig nem alakulnak rosszul a dolgaink, az edzéseken rendre jó eredményeket érünk el, és a futamokon is ott vagyunk a közvetlen élmezőnyben. A kamion versenyképes, a csapat felkészült, és én is igyekszem tudásom legjavát nyújtani. Nagyon várom már a következő, számomra szinte hazai osztrák futamot. Spielberg körülbelül 200 km-re, két órányi autózásra van Szombathelytől. Bízom benne, hogy sokan szurkolnak majd nekem!

Mint azt Kiss Norbert elmondta, a kamionos Európa-bajnokság következő, negyedik versenyét a szomszédos Ausztria rendezik. Az Österreichring július 5-6-án, szombaton és vasárnap ad otthont a négy futamnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!