Sport

2014.06.06. 13:10

Rajtol a 2014. évi országos roncsderbibajnokság szezonja

Szombathely - Hétfőn a szombathelyi versennyel, a Sprint Autóbontó Kupával a szabadidőközpontban elrajtol a 2014-es országos roncsderbibajnokság.

Tóth Gábor

A hagyományoknak megfelelően a szombathelyi futam nyitja a 2014. évi roncserbiszezont is. Az idei sorozatnak hat egyesület, köztük két vasi klub (Autó-Sport Klub Rum, Auto-Crash Szombathely SE, Hajmáskér, Kerkabarabás, Királyszentistván, Kustánszeg) vág neki.

- A tavalyi szezon utolsó futamát szeptemberben rendezték, tehát hosszú volt a szünet, a versenyzők bizony már ki vannak éhezve a benzingőzre - fogalmazott a házigazda Auto-Crash Szombathely SE vezetője, a nyitófutam egyik főszervezője, Pintér Endre. Ennek megfelelően sok, legalább 80 autóra, színvonalas, látványos versenyre, nagy csatákra számítok hiszen mindenki bizonyítani akar, megmutatni, hogy mit tud az új szezonra elkészített autó. Az előjelezések jó időt, 32 fokos meleget ígérnek, így sok érdeklődőre is számítunk. A 780 méteres pályát remekül előkészítettük, mindenhonnan belátható. Minden évben a szombathelyi futam a legtöbb autót felvonultató, legtöbb nézőt vonzó verseny, bízunk abban, hogy ez a hagyomány az idén sem szakad meg.

A szabadidőközpontban a program 8 órakor a nevezésekkel kezdődik. Gépátvétel, szabadedzés, időmérő 9 órától. A versenyt az ifi korosztály nyitja 11.30-kor, a felnőttek körülbelül 12.30-kor szállnak autóba. Az eredményhirdetést 18.30-ra tervezik. Érdekesség, hogy a szombathelyi futamon az amatőrök is próbára tehetik a tudásukat. Kategóriák: ifi I-III., széria kicsi, széria közép, széria nagy, épített, Lada, szerelőfutam, szuperfutam, amatőr betétfutam. Amennyiben a házigazda Auto-Crash tagjai időben elkészülnek a területrendezéssel, az autók felkészítésével, úgy vasárnap este egy tréleres felvonuláson, városnézésen mutatják be a járműveket a szombathelyieknek. A rumi versenyzők 200-as, míg a szombathelyik 600-as rajtszámokkal vesznek részt a versenyen.

A 2014-es ob menetrendje, június 9.: Szombathely. Június 29.: Kustánszeg. Július 13.: Kerkabarabás. Július 27.: Királyszentistván. Augusztus 10.: Hajmáskér. Szeptember 7.: Rum. Szeptember 21.: Kustánszeg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!