Sport

2014.06.23. 16:05

Rekordot hozott a RábaLapátolás

Csákánydoroszló - Rekordlétszámot jegyeztek a 4. RábaLapátoláson 101 egységben 196-an teljesítették a 24 folyamkilométeres távot.

Horváth Erika

Szombaton délután forrott a víz a Rábán a Csörötnek és Csákánydoroszló közötti 24 km-es szakaszon negyedszer rendezte meg a Kormorán Kenu Egyesület és a Weking Sport és Kulturális Közhasznú Egyesület a RábaLapátolás elnevezésű kajak-kenu versenyt. Amely harmadik állomása volt a Magyar Kajak-kenu Szövetség 13. Vízitúra Kupájának. Ennek köszönhetően az ország minden részéről, sőt Temesvárról és Aradról is érkeztek résztvevők. A csörötneki Akácfa Kempingtől a 101 egységet csak több fordulóban lehetett elrajtoltatni összesen 196 versenyző fogott lapátot. A szép időjárás és szúnyogmentesség igen, az alacsony vízállás viszont nem könnyítette meg a dolgukat, de végül minden hajó szerencsésen célba ért.

Az abszolút leggyorsabbak kajak egyesek lettek: Tisza Dávid (ÚTE) 1 óra 44 perc 15 másodperc alatt lapátolta le a 24 km-t, a második Vidacs Damian ideje 1:51:21, a harmadik helyezett budapesti Barna Györgyé 1:55:07. Üde színfoltot jelentett a versenyen Kézdi Gábor, aki egészen biztosan a legtapasztaltabb résztvevő volt 81 évesen(!) túrakajakban egyedül teljesítette a távot.

A négyes túrakenuk versenyében ezüstérmes csákánydoroszlói kvartett: Laposa János, Meskó Krisztián, Skoda Tamás, Bálint Zsolt (Fotó: Szendi Péter)

A csákánydoroszlói Vízi Vándor Táborhelynél befutó egységek friss gyümölcsöt és frissítőt, majd pincepörköltet, pogácsát kaptak. Az eredményhirdetésen 18 kategóriában osztottak érmeket és kupákat. Ebből kettő egészen speciális, a vízitúra-sorozatban kizárólag a RábaLapátoláson van családi és csapatverseny. (Előbbiben családi köteléket kell igazolni, illetve egy 18 éven alulinak is kell a kenuban tartózkodni, utóbbiban az egy helyről érkezők három kenus és két kajakos egysége alkothat egy gárdát legalább két női versenyzővel.) Az eredményhirdetés végén kisorsolták a Varga Kenu által felajánlott nyereménykenut, amelyet a Csepelről érkező Tóth János -Pataki András duó vihetett haza. Aztán jöhetett a lazítás: a szervező egyesületek tagjaiból álló zenekar szórakoztatta a versenyben megfáradt közönséget.

A kategóriák vasi dobogósai. Családi kenu: 2. Bakó Krisztián, Bakóné dr. Czitanovics Viktória, Bakó Dominik, Bakó Levenete (Kormorán KE), 3. Ködös Gábor, Ködös Krisztián (Weking SKKE). Kajak-1, senior (+50 év): 1. Mézes Péter (Weking). Túrakenu-3: 1. Lillik Zoltán, Sánta Tamás, Várnai Szabolcs (Weking). Túrakenu-4: 2. Bálint Zsolt, Meskó Krisztián, Laposa János, Skoda Tamás (Kormorán). Túrakenu-1: 2. Blazovits Zoltán (Körmend). Csapatverseny: 3. Weking SKKE (Őri Zsolt, Horváth Attila, Lillik Zoltán, Sánta Tamás, Mézes Pál, Mézesné Szabó Katalin, Bártfai Zsombor, Misák Kata).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!