Sport

2014.06.23. 15:45

Szabó Fruzsina nemzetközi teniszsikere

Százhalombatta - Rangos nemzetközi tornát nyert a Savaria TC korosztályos teniszezője, Szabó Fruzsina.

Tóth Gábor

A Batta Cup nemzetközi U16-os tenisztornán több magyar válogatott teniszező is részt vett, a szombathelyi színeket a Savaria TC testvérpárja, Szabó Fruzsina és Szabó András képviselte. Mindkét válogatott versenyző a 48-as főtáblán kapott helyett, sőt Fruzsina a 4. kiemeltként vághatott neki a küzdelemnek. András az első körben nyerni tudott orosz riválisa ellen, utána azonban szerencsétlen sorsolása folytán összekerült az első kiemelt magyar bajnokkal, aki jobbnak bizonyult nála.

A tornagyőztes Szabó Fruzsina Batta Cup trófeájával (Fotó: Szabó Péter)

Fruzsina remek játékkal egészen a döntőig menetelt, legyőzve - sorrendben - egy magyar, egy top 100-as román, egy orosz ellenfelet, majd az 5. kiemelt ukrán és a 6. kiemelt román versenyzőt. A fináléban a 2000-es korosztály magyar ranglistavezetőjét, Aranyi Ágnest is térdre kényszerítette. A 15 esztendős Szabó Fruzsina ezzel a tornagyőzelemmel 120 ranglista pontot szerzett, és az U16-os európai korosztályos ranglistán, ahol közel 2000 versenyző szerepel, feljött a 300. helyre. A magyar U16-os ranglistán a 12. helyet foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!