Sport

2014.07.16. 18:29

A Leo karatékája svájci versenyen remekelt

Le Sentinel – Egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza egy Svájcban rendezett nemzetközi karateversenyről a Leo-Karate-do SE szombathelyi sportolója, Gál Enikő.

Tóth Gábor

A svájci 3. Jaguar Cup elnevezésű nyílt nemzetközi karateversenyen a szombathelyi Leo Karate-do SE versenyzője Gál Enikő volt az egyedüli magyar résztvevő. Enikő a 18 évnél idősebb korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban először svájci, majd olasz és francia ellenfelét legyőzve a fináléba jutott, ahol francia vetélytársával szemben 3-2 arányban alulmaradt, így ezüstérmet szerzett. Kumitéban (küzdelem) nem volt külön súlycsoportos bontás a korosztályokon belül, így Enikő nála magasabb, erősebb ellenfelekkel került össze. Első két meccsét mégis könnyedén nyerte, a harmadikon olasz ellenfelét 9-0-ra, technikai K.O.-val múlta felül. A fináléban svájci ellenfele sem okozott különösebb gondot számára, így a dobogó tetejére állhatott fel. Az edző, Gál Róbert nagyon meg volt elégedve tanítványa teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!