Sport

2014.07.15. 15:20

A Körmend a megyei I-ben folytatja, a Haladás második csapata visszalépett

Jelen állás szerint egy NB III-as csapata lesz Vas megyének, a Sárvár szerepel a harmadik vonalban.

Munkatársainktól

A Körmend csapata tavaly a vesztes osztályozó ellenére az NB III-ban állhatott rajthoz. Molnár Károly vezetőedző csapatának erősnek bizonyult a három divízióra szűkített harmadosztály, a Nyugati-csoportban a 16. helyen végeztek, öt győzelemmel, egy döntetlennel és 24 vereséggel. A társulat az őszt a megyei I. osztályban kezdi meg.

Körmend: helyi alapok

– Reálisan kell néznünk a dolgokat – fogalmazott lapunknak ifj. Molnár Károly, a Körmend FC trénere -, a múlt évi szereplésünk tanulsága könnyen összefoglalható: addig nyújtózkodjál, ameddig a takaród ér. A szűkített NB III. más kategória, mint amiben mi szerepeltünk korábbban, itt már olyan fizetett játékosok vannak az élcsapatoknál, akik a labdarúgásból élnek. Nálunk több műszakban dolgozó futballisták is vannak, így aztán nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb kiütközik a különbség. Ráadásul, a miénknél jóval nagyobb költségvetésre van szükség az eredményes szerepléshez, így azt mondom, nincs mit csodálkozni a helyezésünkön. Még egyszer nem akartuk bevállalni a sikertelenséget, ezért próbáltunk a Haladás második csapatával egyezségre jutni, azonban a közös indulás jogi hátterében nem tudtunk megegyezni. Maradt tehát a megyei I. osztály, alulról építkezve, helyi játékosokra támaszkodva közép-hosszú távon célozzuk meg az NB III-t. A megyei I. osztályban az első öt hely egyikét célozzuk meg az új szezonban. Eddig négy focistánk távozott, Németh Erik, Hajgató Levente, Takács Ádám és Bezdi Dániel köszönt el tőlünk. 2-3 ember érkezhet a helyükre, egyelőre még tartanak a tárgyalások.

A Sárvár nagy harcban szerezte meg az első helyet a megyei I. osztályban a Répcelak előtt, így a fürdőváros csapata az NB III-ban kezdi az őszi szezont. A Vas megyei bajnok hétfőn kezdte meg a felkészülést.

Sárvári ünneplés a Király Sportcentrumban az utolsó megyei I. osztályú meccs után: folytatás augusztusban, a harmadik vonalban.

Távozott a Gólkirály

– Megújult a vezetői stábunk – kezdte Németh József, akivel aranyérmet nyert a csapat -, jómagam szakmai igazgatóként folytatom, a Haladástól érkezett Takács Gábor lett az edző, Hegedűs Péter pedig heti két alkalommal kapusedzőként segíti a munkánkat. Viszonylag sok játékost igazoltunk, mivel a harmadosztály már más kategória. Osbáth Balázs (kapus) Mavolo Paolo (védő, középpályás) Andráshidáról, Potyi Gábor a ZTE korosztályos csapatától, Dallos Gábor (védő) Dunaharasztiról, Kovács Zsolt (középpályás), Devecsery Mátyás (középpályás, csatár) Répcelakról, Klauzer Ádám (csatár) Celldömölkről, Koronczai Roland (csatár) Ausztriából, Ódor Bálint a Haladástól érkezett. Még tárgyalunk más játékosokkal is, de nagy mozgás már nem lesz. Távozónk kettő van, a megyeiben 42 gólt szerző Sinka Gábor Ausztriában folytatja, míg belső védőnk, Varga Jenő Celldömölkre igazolt. Az ősszel alapembernek számító Kocsis Tamás is megkezdte az edzéseket, és Fülöp Mártonra is számíthatok majd. Így most azt mondom, nem igazoltunk rosszul, de természetesen rengeteg munka vár ránk még a rajtig. Heti öt foglalkozás – gyakorlás és edzőmeccs – szerepel a programban, szerdán a Kemenesaljával kezdjük a felkészülési mérkőzéseket. Szombaton Parndorfban, a Mitropa Kupán játszunk, a Győrszemere mellett szlovák és osztrák csapat lesz az ellenfelünk. A többi meccsen találkozunk a Körmenddel, az Andráshidával, a Celldömökkel, a Hévízzel, majd augusztus 9-én Cellbe utazunk a Magyar Kupa főtáblás találkozójára, utána pedig következhet a bajnoki rajt. Valószínűleg idegenben kezdünk, mivel a pályánkat felújítják, illetve az öntöző rendszert szerelik, így egy héttel később láthat bennünket a hazai közönség NB III-s mérkőzésen. Noha nevezett, mégsem indul az NB III-ban a Szombathelyi Haladás II.

Elpasszolt jog

– Nem akartuk elveszíteni az NB III-as jogot, ezért beneveztünk a bajnokságba – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. – Tavaly párhuzamosan több fronton – U21, NB III. – is futballoztak fiatal játékosaink, azonban a túlzott terhelés a teljesítmény rovására ment, idén ezt már nem akartuk bevállalni. Az indulási jogot nem lehet átruházni, ezért először a körmendiekkel, majd a bükiekkel tárgyaltunk egy közös csapat létrehozásáról. Ám egyik lehetőség sem realizálódott, így végül lemondtuk az NB III-as indulási jogot és nem indítunk együttest a harmadik vonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!