Sport

2014.07.03. 11:30

Három vasi csapat az NB I. középmezőnyében, a Csákány a legjobb

A négy NB I-es Vas megyei tekecsapatból három a nyugati csoport középmezőnyében végzett, egy pedig búcsúzott az osztálytól.

Horváth Erika

A 2013/14-es – a Szuperliga mögött a második vonalat jelentő – NB I-es tekebajnokságban négy Vas megyei csapat szerepelt a nyugati csoportban. A legjobban a Csákánydoroszló-Swietelsky gárdája, amely az ötödik helyen végzett.

– Az NB I-es csapatunk ötödik, az NB III-as gárdánk második helyezésével az eddigi legeredményesebb szezonunkat zártuk – összegzett Musits József, a csákányiak szakvezetője. – Az őszi eredmények alapján volt reális esélyünk dobogós helyezésre is, de nem panaszkodunk. Továbbra is gond, hogy Szentgotthárdra kell járnunk, mert nincs négysávos pályánk, de ha minden igaz, ez is megoldódik hamarosan. Onnantól még több lehetőség lesz a fejlődésre. Egyénileg nincs kiemelkedő játékosunk, a csapateredmény az erősségünk és az, hogy régóta együtt van a gárda. Az idei évtől új egyesületet alakítottunk, Csákánydoroszlói Tekézők Egyesülete néven folytatjukt. A következő szezonra a bajnokság megnyerését tűztük ki mindkét csapatunk számára, illetve hogy minél több fiatalt szoktassunk a tekepályára.

Az ötödik Csákánydoroszló gárdája. Állnak (balról): László András, Sütő Zsolt, Marton Gábor, Musits József csapatvezető, Meixner Dávid, Sinka Miklós, Danyi Krisztián. Guggolnak: Kolosits Dániel, Kovács Dániel, Pungor Géza, Horváth Roland, Szomi Ferenc, Meixner László, Németh Gábor. Fotó: Szendi Péter

A Vasasszonyfa SE együttese a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot.

– Két éve jutottunk fel az NB I-be, a tavalyi hetedik hely után eggyel feljebb tudtunk lépni – mondta Tóth Róbert játékos-edző. – Ez reális, jó teljesítmény, főként, hogy két meghatározó játékosunkra, Kertész Józsefre és Orbán Richárdra sem számíthattunk. Az egész bajnokságban a papírformának megfelelően szerepeltünk hazai pályán és idegenben is. Továbbra is a szombathelyi VAOSZ pályáján játszunk, korrekt feltételek mellett használhatjuk.

A Thermalpark-Szentgotthárd együttese újonc csapatként a bentmaradást tűzte ki célul, ezt biztosan teljesítve a középmezőnyben, a hetedik helyen zárt.

– Néhány rosszabbul sikerült mérkőzés miatt nem mi lettünk a legjobb vasi csapat a mezőnyben – vélekedett Tróbert József, a gotthárdiak játékosa, csapatvezetője. – Az ifjúsági csapatunk egy gyengébb őszt követően az előkelő negyedik helyen végzett. Az ő fejlődésükkel elégedett vagyok. Az NB I-es csapatunk együtt marad, mégsem tűzhetünk ki merészebb célt a biztos bentmaradásnál. Hiszen július végére elkészül az új pályánk, ami az egyik legjobb lesz az országban. De idő kell ahhoz, hogy előnyt jelentsen majd nekünk, be kell még laknunk.

A három évvel ezelőtt még szuperligás, az utóbbi két évben NB I-es Horváth-Gravitáció TK a csoport utolsó előtti, 11. helyén végezve kénytelen volt ettől az osztálytól is búcsút venni.

– Nagy csalódás ez nekünk – mondta a szombathelyiek vezetője, játékosa, Horváth Gyula. – A csapat jóval többet tud annál, mint amit a helyezése mutat. Sok volt a betegeskedés, és többször csak minimális fakülönbségekkel maradtunk alul. Az is igaz, hogy a csapategység már nem volt olyan, mint korábban. Ráadásul a szövetség is megnehezítette a dolgunkat azzal, hogy félévkor változtatott a versenykiíráson visszavonva a rájátszás lehetőségét. Kérdés, hogy az NB II-ben mennyire tudjuk együtt tartani a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!