Sport

2014.07.27. 17:55

Súlyemelő palánták edzőtáboroztak Szombathelyen

Szombathely - Huszonöt súlyemelő palánta edzőtáborozott Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet vezetésével egy hétig Szombathelyen.

Horváth Erika

A súlyemelő Sport XXI. program szombathelyi táborozói. Balról Antalovits Ferenc, jobbról Márkus Erzsébet a vendéglátó edzők. Fotó: Szendi Péter

A Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI. utánpótlás-nevelési programjának egyik állomása Szombathelyen volt. Négy nyugat-dunántúli megyéből verbuválódott huszonöt 10–14 éves súlyemelő palánta igazán illusztris szakemberektől tanulhatta a két fogásnem fortélyait: a vb- és Eb-bronzérmes Antalovits Ferenctől és tanítványától, a ma már edzőtárs, olimpiai ezüst-érmes, 27 világ- és Európa-bajnoki éremmel rendelkező Márkus Erzsébettől. A tábor fő helyszíne a Haladás VSE súlyemelőterme volt.

A gyerekek a záró napon egy speciális versenyen adtak számot tudásukról – nem a megmozgatott kilók számítottak, hanem a helyes technika. A szakedzők pontozták a szakító- és lökésgyakorlatok kivitelezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!