Sport

2014.07.14. 13:49

Tájfutók versenyei

Eredményesen szerepeltek a megye tájfutói az elmúlt hetek nagyobb versenyein.

Tóth Gábor

Sümeg térségében rendezték meg az országos tájfutó váltóbajnokságot. A vasiak az utánpótlás és szenior kategóriákban jeleskedtek. A 16 éves lányok között a Király Borók, Kozma Eszter, Takács Orsolya összeállítású, a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület színekben versenyző váltó az első váltást követően fölényesen vezetett, végül ezüstérmet szerzett. A 16 éves fiúk mezőnyében a Göcsej KTFE váltója (Jacsev Sámuel, Szalay Levente, Kentelki Gábor) bajnoki pontot szerezve a 6. helyen végzett. A Szombathelyi Egyetemi SE versenyzői a szenior nők versenyében voltak eredményesek, a Szabó Erika, Kiss-Geosits Beatrix, dr. Koczka Gabriella összeállítású váltó az előkelő 4. helyet szerezte meg.

Olaszországban, Conegliano térségében rendezték az Alpok-Adria nemzetközi viadalt – amely felnőttek mezőnyben a világbajnokság főpróbája volt. A három napig tartó, népes mezőnyt felvonultató versenyen a különböző kategóriákban 2000 tájfutó nevezett, minden kontinens élversenyzői rajthoz álltak. A négy versenyből álló sorozaton, a rendkívül nehéz terepen és technikás pályákon a Göcsej KTFE szombathelyi tájfutói is elindultak.

Eredmények, hosszútáv, N14: 4. Kozma Eszter. N16: 3. Király Boróka. F16: 4. Szalay Levente. Sprint, F14: 7. Bognár Zoltán. F16: 7. Veszelszki Barnabás. N35: 2. Juhász Júlia. Nyílt: 3. Ágotha Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!