Sport

2014.07.03. 15:50

Tenisz vidékbajnokság vasi érmekkel

Szentes - Remek eredményekkel tértek haza a vasi fiatalok a korosztályos tenisz vidékbajnokságról.

Tóth Gábor

Az ország minden részéből érkeztek fiatalok Szentesre, népes, erős mezőny fogott ütőt a vidékbajnokságon. Az év egyik legrangosabb erőpróbáján természetesen ott voltak a vasi teniszezők is.A 12 éves fiúk csapatbajnokságában a Haladás VSE triója állt rajthoz. A Molnár Bálint, Pesti Dániel, Kovács Zsombor alkotta csapat 16-os táblán kezdte meg a küzdelmeket. Először a Budai FSE (3-0), majd a Győri AC (3-0), aztán a Savaria TC (2-1) gárdáját verték el. A fináléban nagy csatát vívtak a Dunakeszi TC együttesével, 2-2-es eredménnyel zárult a mérkőzés, ám rosszabb szett arányuk miatt a dobogó második fokára szorultak a szombathelyi fiúk. Remek szereplésükkel, helyezésükkel Szabó Éva és Patonay Balázs tanítványai kiharcolták, hogy augusztus 8–9-én ott legyenek a fővárosi fináléban, ahol a Budapest-bajnokság, valamint a vidékbajnokság 3-3 legjobb csapata küzdhet meg az érmekért.

Kovács Barbara Fotó: Archív

Az F12-es mezőny másik vasi együttese lecsúszott a dobogóról, a Savaria TC (Donázi Bence, Németh Máté, Tájmel Kristóf) a negyedik helyen zárt. A Szombathelyi Sportiskola teniszezője, Kovács Barba a 17-18 évesek mezőnyében, egyesben és párosban is rajthoz állt a vidékbajnokságon. Első mérkőzését könnyedén hozta (6-1, 6-1), a második meccsen a második kiemelt versenyzővel találkozott össze (aki egyébként párosban partnere volt), de ezúttal is magabiztosan nyert (6-0, 6-2), Következő riválisa a négy között szintén nem okozott problémát (6-1, 6-1), a fináléban viszont egy zalaegerszegi versenyző megállította a szombathelyi tehetséget. Azonban Kovács Barbara az ezüstérem mellé begyűjtött még egy aranyérmet is, hiszen párosban – az egerszegi Bárdos Zsófia oldalán – a legjobbnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!