Sport

2014.07.16. 17:45

Veretlenül várják az őszi fordulót

Szombathely - Veretlenül, csoportelsőként zárta az OB II-es női tenisz csapatbajnokság első félévét a Savaria TC együttese.

Tóth Gábor

A Savaria TC fiatal csapata tavaly kiesett az OB I-ből, ezért idén az OB II-es pontvadászatnak futott neki. Két hatos csoport alkotja az OB II. mezőnyét, tavaszi és őszi fordulókból áll a bajnokság. A Serman Dóra, Tóth Alexandra, Kiss Dorottya, Pankotay Dorka, Prisznyák Anna, Szabó Fruzsina, Kenéz Kata összeállítású csapat mind az öt tavaszi mérkőzését magabiztosan nyerte meg. Annak ellenére is, hogy a sorsolás szeszélye folytán csupán egyszer játszhattak hazai pályán.

Az Epcos-Savaria TC csapata (balról): Serman Dóra,Tóth Alexandra, Kiss Dorottya, Pankotay Dorka és Prisznyák Anna. A képről hiányzik Szabó Fruzsina és Kenéz Kata. Fotó: Szabó Péter

– Tavaly az OB I. még nehéz diónak bizonyult, idén azonban már egy évvel idősebbek, tapasztaltabbak lettek a lányok. Ám még mindig nagyon fiatal a csapatunk, hiszen egy játékos kivételével mindenki utánpótláskorú – fogalmazott Tóth Ferenc, az Epcos-Savaria TC csapatvezetője. – Úgy néz ki, a csoportunkat megnyerjük, ebben az esetben a másik csoport győztesével játszhatunk osztályozót az OB I-be kerülésért. Ha kiharcoljuk a feljutást, természetesen vállaljuk a szereplést az első osztályban. A rajt előtt egyébként magam is bíztam a jó eredményben, de az engem is meglepett, hogy ennyire kiemelkedünk a csoportból. A nyáron sem állunk le, folytatjuk az edzéseket, több játékosunk pedig egyéni tornákon edződik. Készülünk gőzerővel a szeptember első hétvégéjén kezdődő második körre.

Eredmények: Pannon SC Zsámbék-Epcos-Savaria TC 2-5, Kiskastély SE Budapest-Epcos-Savaria TC 1-6, OSC Budapest-Epcos-Savaria TC 1-6, Liget TK Pápa-Epcos-Savaria TC 1-6, Epcos-Savaria TC-Piszkenet TK Nyergesújfalu 6-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!