Sport

2014.08.05. 15:15

Palánk alá igazolt a Falco KC kosárcsapata

Szombathely - A Falco KC Szombathely NB I. A csoportos kosárcsapata leigazolta a Jászberény szerb-magyar kettős állampolgárságú centerét, Nebojsa Dukicsot. Ezzel készen is van a sárga-feketék kerete.

Tóth Gábor

A 26 éves, 206 centis, 117 kilós erőcsatárral a szezon végéig szóló szerződést között a Falco. Nebojsa Dukics azért tudott kilépni élő szerződéséből, mert a Jászberény tartozott neki, így szabadon igazolhatóvá vált. Dukics az előző szezonban 34 meccsen játszott Jászberényben, átlagban 21,47 percet töltött a pályán, ezalatt 10,23 pontot dobott, 2,52 lepattanót szerzett. Dukics már négy éve az A csoportban kosarazik, a Jászberény előtt három évig a Szegedet erősítette.

Nebojsa Dukics (labdával) hamarosan sárga-fekete mezt húzhat. Fotó: Illyés Csaba

– Számunkra szerencsésen alakultak a dolgok, ezért tudtuk leigazolni Dukicsot – fogalmazott Kálmán László, a Falco KC Szombathely trénere. – Játszottam ellene, tudom, hogy mire képes, nem zsákbamacskát szerződtettünk. Vajkezű, remekül dob messziről, vagyis nem lehet rajta feladni a védekezést távolról sem. Stabil a palánk alatt, de nemcsak támadásban, hanem védekezésben is hasznos, három poszton is használható, igazi csapatjátékos. Fiatal kora ellenére rutinos, ráadásul ismeri a magyar viszonyokat – és ne feledjük, hogy kettős állampolgár. Szerintem komoly erősítést hajtottunk végre a megszerzésével, és az sem elhanyagolható, hogy reális áron jutottunk hozzá. Dukics érkezésével készen van a keretünk. Ez az állomány képes arra a játékstílusra, amit meg akarok honosítani a Falcónál. A felkészülést jövő hétfőn kezdjük, Dukics már az első tréningen velünk lesz, a többi légiós pedig fokozatosan kapcsolódik majd be a munkába.

További hír a sárga-feketék háza tájáról, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének minősítő bizottsága elfogadta a csapat nevezését a 2014/2015-ös szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!