Sport

2014.08.08. 17:40

Kerékpár - Jól szerepelt az ob-n a sárvári Varga Péter

Budapest - Szép eredményeket ért el a sárvári Varga Péter az országos kerékpáros pályabajnokságon.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Millenáris Kerékpárpálya régi betonteknőjében az idei felnőtt és utánpótlás kerékpáros pályabajnokságot. Érdekesség, hogy ezzel a versennyel búcsúzott el a honi kerékpáros társadalomtól a felújításra váró 118 éves velodrom. Varga Péter négy versenyszámban nevezett, a kerékpársport számára eddig kevésbé ismert ágában tette próbára magát, és várakozáson felül teljesített. A versenyen az elit férfiakat, és az U23-as versenyzőket együtt indították, értékelték.

Jobbról, a dobogó harmadik fokáról integet Varga Péter. Fotó: Varga Istvánné

A sárvári kerekes az első nap az 1000 méteres állórajtos időfutamversenyen és az úgynevezett, scratch versenyen (20 kört kellett megtenni) vett részt, mindkettő erő-próbát hatodikként zárta. Másnap következett a 4000 méteres üldöző időfutamverseny (ahol az átlagsebessége 46,5 km/óra volt), valamint a pontverseny (50 kört kellett megtenni). Mindkét versenyszámban bronzérmet szerzett. Varga Péter értelemszerűen azokban a versenyszámokban volt eredményesebb, amelyek közelebb állnak eredeti „sportgágához", az országúti kerékpározáshoz.

A 21 éves Varga Pétert osztrák klubja, az RSC ARBÖ Burgenland küldte el az országos bajnokságra, mintegy felmérőként. A sárvári fiatalember két bronzérmével minden bizonnyal megfelelt az elvárásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!