Sport

2014.08.12. 16:20

Vízilabda - Savaria Kupa péntektől vasárnapig

Szombathely - Péntektől vasárnapig a 3. Savaria Kupa nemzetközi férfi utánpótlás (U19) vízilabdatornának ad otthont a Tó fürdő. A korosztályos magyar válogatott is medencébe száll.

Tóth Gábor

A Pannonsport Kft. szervezésében, Szombathely város támogatásával az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) már a harmadik alkalommal lesz házigazdája a Savaria Kupa nemzetközi férfi utánpótlástornának. Ezúttal az U19-es korosztály veszi birtokba péntektől vasárnapig a Tó fürdő nyitott nagymedencéjét (az edzéseknek a fedett uszoda ad otthont). A korosztályos magyar vízilabda-válogatott mellett Olaszország, Németország és Montenegró nemzeti csapata érkezik a vasi megyeszékhelyre. A tornát bejelentő keddi sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Sebesi Judit, az AVUS elnöke és Gyöngyösi András, az AVUS vezetőedzője.

Horkai György szövetségi kapitány játékosai gyűrűjében. A tréner már ismerős a Tó fürdőn. Fotó: Szendi Péter

Az U19-es magyar válogatott június 23-a óta gőzerővel készül a grúziai korosztályos Európa-bajnokságra, amelyet augusztus 24–31-én rendeznek. A szombathelyi torna fontos állomása a felkészülésnek. Érdekesség, hogy az U18-as válogatott néhány napja nyert világbajnokságot Törökországban. Annak a Horkai Györgynek az irányítása alatt, aki Szombathelyen már az U19-es gárdát fogja dirigálni.

– Elképzelhető, hogy néhány olyan játékos is elutazik szombathelyi U19-es tornára, aki az U18-as válogatottal vb-t nyert, de a keretet csak közvetlenül a Savaria Kupa előtt jelölöm ki – árulta el Horkai György szövetségi kapitány. – Ismét sikerült egy színvonalas erőpróbát összehozni a vasi megyeszékhelyen. A németektől nem is olyan régen egy góllal kaptunk ki – itt a lehetőség a visszavágásra. A remek olaszoknál több olyan fiatal is játszik, aki már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. Montenegró pedig a szűk világelithez tartozik. Felkészülési tornáról lévén szó a hangsúly a gyakorláson van, például szeretném azokat a taktikai elemeket viszontlátni a medencében, amiket hetek óta sulykolnak a srácokba az edzők. Ugyanakkor a magyar vízilabdát képviseljük, hazai közönség előtt játszunk, vagyis az eredmény sem másodlagos. Minden meccsünket meg szeretnénk nyerni. Mindig szívesen jövünk Szombathelyre. Kedvesek az emberek, a körülmények kifogástalanok, a szervezés mindig tökéletes és szurkolókban sincs hiány. Jó viszonyt ápolunk az Aligátor sportegyesülettel, barátok látnak minket vendégül. Mindezt szeretnénk jó játékkal, szép eredménnyel meghálálni.

A III. Savaria Kupa programja, péntek: megnyitó ünnepség 16.00, Olaszország–Montenegró 17.00, Magyarország–Németország 18.30. Szombat: Németország–Montenegró 17.00, Magyarország–Olaszország 18.30. Vasárnap: Németország–Olaszország 9.30, Magyarország–Montenegró 11.00, díjátadó ünnepség 12.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!