Sport

2014.08.04. 13:45

Rozmán Tímea újra a válogatottban - Pónival hajtott az ifi Eb-ért

Celldömölk - A 14 éves Rozmán Tímea fogathajtóként ízlelte meg a sportsikereket. Hamarosan második Európa-bajnokságán vehet részt.

Horváth Erika

A 14 éves Rozmán Tímeának – aki a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium nyolcadik osztályos tanulója – egyenes útja volt a lovassporthoz, hiszen az édesapja, ifj. Rozmán Ferenc lovas iskolát üzemeltet a városban. Tímea az egyesület legfiatalabb fogathajtója. Már tavaly is bemutatkozhatott nemzetközi porondon, a Szilvásváradon megrendezett utánpótlás póni fogathajtó Európa-bajnokságon a gyermek korosztályú (12–14 évesek) csapattal harmadik helyezett volt. (A póni kategóriában a 148 cm marmagasság alatti lovak versenyezhetnek.)

Rozmán Tímea illusztris társaságban. Balról Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség fogathajtó szakágának elnöke, mellette Lázár Vilmos világbajnok, a magyar szövetség elnöke, jobbról Mondok József alelnök. És mögöttük a celldömölki ifjúsági hajtó fogata Ronival. Fotó: Ifj. Rozmán Ferenc LSEi

Az idei Eb-re – amelyet augusztus 21–24. között a lengyelországi Walbrzychban rendeznek – háromkvalifikációs versenyen lehetett pontot gyűjteni. Vecsés és Mindszent után a Kisbér-Ászár nemzetközi verseny következett, ahol Rozmán Tímea póni egyes fogatával összetettben ezüstérmet szerzett, ami egyben országos bajnoki második helyet is jelentett az újfehértói Margitai Máté mögött. (A fogathajtó verseny díjhajtásból, maratonhajtásból és akadályhajtásból áll.) A celldömölki hajtó kvalifikálta magát az Eb-re, az ifjúsági (14–18 évesek) csapat tagja lesz hűséges társával, Abbeyfield the Gladiatorral. Akit az egyszerűség kedvéért csak Roninak szólítanak; hét éves, Welsch Cob póni, Angliából érkezett. Ezt az is igazolja, hogy időként még áttér a menetirány szerinti bal oldalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!