Sport

2014.08.28. 17:00

Rajtol a teke NB I. is - A nyugati csoport csapatainak fele Vas megyei

Vas megye - A hétvégén elrajtol az NB I-es teke csapatbajnokság is. A nyugati csoport 12 gárdája között hat(!) a Vas megyei.

Horváth Erika

A Vas megyei tekesport erejét jól tükrözi, hogy az NB I. (ez a másodosztály) 24 csapatának negyede Vas megyei. Megyei rangadó megyei rangadót követ majd a szombaton kezdődő pontvadászatban. Az együttesek vezetőit kértük egy kis helyzetjelentésre, esélylatolgatásra.

– A Zalaegerszegi TK II. csapatától igazoltuk le Koltai Lászlót, akire nemcsak játékosként, hanem másodedzőként is számítunk. A csapat játékos-edzője, Cserpnyák Árpád lett – mondta Tróbert József, a Thermalpark-Szentgotthárd szakosztályvezetője. – Csak augusztus 20-án tudtunk elkezdeni az edzéseket, azóta viszont minden nap gyakorlunk. Szerintem másfél hónap kell ahhoz, megtanuljuk, igazán hazainak tekinthessük az új pályát. Amelyen egészen biztos, hogy nagyon jó eredmények születnek majd, nemcsak a mi, hanem az ellenfeleink részéről is. Éppen ezért egyelőre nem fogalmazunk meg más célkitűzést, mint a bentmaradást.

– Nálunk nem történt változás, a tavalyi játékoskerettel vágunk neki az új szezonnak is – tudtuk meg a csákánydoroszlói csapat vezetőjétől, Musits Józseftől. – A szakosztály különvált a sportegyesülettől, Csákánydoroszlói Tekézők Egyesülete néven szerepelünk a bajnokságban. Továbbra is a szentgotthárdi pályát használjuk. Bár nem egészen két hete tudunk csak ott készülni, jó formában érzem a társaságot. Az elmúlt időszak eredményeit figyelembe véve megpróbáljuk célba venni a dobogót. Bár a sorsolásunk eléggé furcsa; ősszel hét, tavasszal négy hazai meccsünk lesz.

Az NB I-es négysávos pálya követelményének két vasi csapat a szombathelyi VAOSZ csarnokának bérlésével tudott megfelelni. Az egyik az NB I-ben harmadik évét kezdő Vasasszonyfai SE.

– Átlagosan sikerült az augusztus eleje óta tartó felkészülésünk. A keretben annyi a változás, hogy Molnár Tibor és a legutóbbi szezonban a játékot szüneteltető Orbán Richárd Ausztriában folytatja a tekézést. Új igazolásunk Molnár Roland Perenyéből – mondta Tóth Róbert csapatvezető. – Szeretnénk minél jobb helyezést elérni, de a hatodik hely után nehéz lesz, mert az idei bajnokság erősebbnek tűnik az előzőnél, kiegyensúlyozottabb a mezőny.

A Balogunyom TK újoncként szintén a VAOSZ-ban játszik.

– Az NB II-ből feljutott csapatunkkal vágunk neki a bajnokságnak, az ifijeink is saját nevelésűek. Újoncként a megerősödött bajnokságban nem lehet más célunk, mint a bentmaradás – szögezte le Svajda Győző, a balogunyomiak vezetője.

A szintén újonc a Kőszegi SE viszont saját pályáján, a Petőfi téren játszik.

– Az egész nyarat végigedzettük – mondta Nádor Zsolt szakosztályvezető. Az NB I. egy más világ, a 100 dobás helyett 120-at kell teljesíteni. A csapatunkban mindenki kőszegi, egy új igazolásunk Szegedi Jenő, aki az amatőrök közül került a nagycsapatba. Az ifistáink is saját nevelésűek. A kiesést mindenképpen szeretnénk elkerülni, de mindent megteszünk azért, hogy a középmezőnybe kerüljünk.

A Horváth-Gravitáció TK elvileg kiesett az NB I-ből, ám visszalépések miatt mégis megtarthatta tagságát.

– Fuzionáltunk a Vasjárművel, már csak a bírósági bejegyzést várjuk, Horváth-Vasjármű TK SE lesz a csapatunk neve – mondta a Bogáti fasori pályatulajdonos, csapatvezető, Horváth Gyula. – Öt felnőtt és az ifik maradtak a Horváth TK-ból, a Vasjárműből pedig hatan érkeztek. A célunk természetesen a bentmaradás.

Kapcsolódó cikk:

Világszínvonalú lett a pálya - Harminc évvel a megépítés után újult meg a szentgotthárdi csarnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!