Sport

2014.08.27. 12:30

Rajtra kész a SZoESE -Sportiskola

Szombathely - Az amatőr női NB I-es kosárlabda-bajnokság 2014/2015-ös szezonjában rajthoz áll a SZoESE- Sportiskola napokban alakult csapata is - ezt sajtótájékoztatón jelentették be szerdán.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 2014 júliusában kötött három évre szóló együttműködési megállapodást. E szerződés értelmében az egyetemi sportegyesület a 2014/15 -ös bajnoki szezonban SzoESE-Sportiskola néven szerepelteti női kosárcsapatát az amatőr NB I-es bajnokságba. A keret a sportiskolás fiatalokból, az újonnan felvett hallgatókból, valamint a korábbi csapatban szerepelt rutinos szombathelyi játékosokból áll össze. A csapat vezetőedzője Kozma Tamás, másodedzője Szabó László lesz. Utóbbi irányítja az egyetemi bajnokságban ismét rajthoz álló SZoESE gárdáját, itt a hallgatói státusszal rendelkező játékosok kosaraznak. A szakosztályvezetői feladatokat Szalai János látja el. A megállapodásnak köszönhetően sportiskolából kinövő utánpótláskorú sportolók a SZoESE csapataiban, magasabb szinten szerepelhetnek. Az edzői stáb közös szakmai elvek alapján készíti fel és versenyezteti a felnőtt női csapatot, az egyetemi bajnokságban induló együttest és a sportiskolai utánpótláscsapatokat.

Edzésben a csapat. Jobbról a vezetőedző, Kozma Tamás, mellette Porpáczi Dóra és Gusztafik Lilla (Fotó: SZoESE)

Kozma Tamás elmondta, hogy a SZoESE-Sportiskola augusztus 25-én megkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra. A munkának bő, 18-fős keret állt neki. A csapat szeptemberben már edzőmérkőzéseket játszik, és egy ausztriai, grazi nemzetközi tornán is részt vesz. A pontvadászat október elején rajtol. A hazai mérkőzéseknek az egyetemi csarnok ad majd otthont. A tréner hangsúlyozta, az előttünk álló szezon még az építkezés éve lesz, de bízik benne, hogy a szombathelyi női kosárlabda hamarosan ismét olyan magasságokba emelkedik, mint az 1990-es években, az élvonalban remeklő Sabaria SE idején volt.

A megállapodást Foki Róbert, a a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője, és dr. Gál László, a SZoESE ügyvezető elnöke méltatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!