Sport

2014.08.05. 12:15

Visszatért a Körmendi-csoportba a Magyarszecsőd, újonc az Ivánc

Körkép - Gőzerővel készülnek a 2014/2015-ös megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi rajtjára a Körmendi-csoport csapatai is.

Tóth Gábor

A Körmendi-csoportban is történt bőven változás a nyári pihenő alatt. A megyei I. osztálytól visszalépő Magyarszecsőd gárdája itt folytatja. A megyei III. osztály bajnoka, az Ivánc vállalta az osztályváltást. Nem találkozhatunk viszont a csoportban a Rábahídvég és az Őrimagyarósd együttesével. Utóbbi kiesett, egy osztállyal lejjebb folytatja. A Rábahídvég pedig átkerült a megyei II. osztály Sárvári-csoportjába. Maradt a csoportban a bajnok, a Körmendi Téglagyár, és az ezüstérmes Rábatótfalu is nemet mondott a feljebb lépés lehetőségére.

Felsorakozott a kezdéshez az Ivánc csapata - tavaly még a megyei III. osztályban futballozott a gárda, idén egy osztállyal feljebb lépett. Fotó: Szendi Péter

– Érdekes, számomra érthetetlen módon két gólerős játékosunk elhagyta a bajnokcsapatot – árulta el Horváth Antal, a bajnoki címvédő Körmendi Téglagyár mestere. – Horváth Zoltán Ausztriában, Horváth Roland pedig Zalaszentgyörgyön folytatja a futballt. Új játékost nem igazoltunk, ám három ifistát felhoztunk a felnőtt keretbe. A felkészülésünk fizikális része remekül sikerült, ám mivel a pályánkat felújítják ezért a technikai, taktikai elemeket nem tudtunk gyakorolni. Ez azért komoly hátrányt jelent számunkra, mint ahogyan az is, hogy a bajnokságot albérletben, a megyei I-es Körmendi FC pályáján kezdjük. Ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy ott lesz a helyünk az élmezőnyben, legalább az első hatban szeretnénk végezni. Véleményem szerint a Szarvaskend, a Rábagyarmat és a Rábatótfalu nagy riválisunk lesz az éremért folytatott harcban.

– Elég mozgalmas időszak van mögöttünk – fogalmazott Merkli József, az ezüstérmes Rábatótfalu edzője. – Sajnos két gólerős játékosunk, Siklér Péter és Anderkó Gábor eligazolt tőlünk. Érkezett viszont Szentgotthárdról Balázs Attila, Ausztriából Réczeg Adrián, Szalafőről pedig Szocsics Ferenc. Egy csatárt még szerettünk volna igazolni, de ez sajnos nem sikerült. A felkészülési időszakunk a nyári szabadságok, és a sérülések miatt eléggé hiányosra sikeredett – lesz egy-két játékosom, aki sérülés miatt majd csak később csatlakozik be a munkába. Mindent összegezve úgy gondolom, hogy a dobogót megcélozhatjuk. Ahogyan hallottam a Szarvaskend, a Szakonyfalu és a Rábagyarmat alaposan beerősített. És minden bizonnyal számolni kell a Téglagyárral is.

Az újonc Ivánc – miután létszámproblémák miatt visszalépett a megyei II-től – három évet töltött el a járásiban. Most bajnokként tér vissza a megyei II. osztályba, a Körmendi-csoportba. – Nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy vállaljuk-e a megyei II-t, végül igent mondtunk a lehetőségre – tudtuk meg az Ivánci KSK elnökétől, Német Lászlótól. – Anyagi problémánk nincsen, azonban az utánpótláscsapat kiállítása, összeszedése komoly feladat volt. Tulajdonképpen most megvan az ifink, ám nagyon szűk a létszám, néhány fiatalra még szükségünk lenne. A bajnokságot nyert felnőtt gárda gerince együtt maradt, sőt, a megszűnő Katafátból igazoltunk négy játékost. Nincs rossza csapatunk, de az edzőmeccseken látottak azt mutatják, hogy a megyei II. osztályban azért lényegesen jobb a színvonal, mint a járásiban. Vagyis nem lesz könnyű dolgunk. A célunk a biztos bennmaradás. Nem tagadom, hogy vannak aggályaim, de igyekszem pozitív, bizakodó lenni.

A Magyarszecsőd stabil középcsapatként a 9. helyen zárta a megyei I. osztályú bajnokság előző idényét. Ám a csapat az utánpótlásgárdáknál kialakult létszámproblémákra hivatkozva visszanevezett a megyei II. osztályba. – Sajnos nem tudtuk kiállítani a megyei I-ben előírt utánpótláscsapatokat, ezért nem tehettünk mást, mint, hogy visszalépjünk egy osztályt – mondta Lakics Balázs, a Magyarszecsőd elnöke. – Tavaly jó kis csapatunk volt, ám a visszalépés miatt a keretünk szétszéledt. Hét alapember távozott, a helyükre csak négy futballistát tudtunk igazolni. A keretünket a saját nevelésű fiataljainkkal próbáljuk meg feltölteni. Több edzőmeccset játszottunk, és néhányszor bizony belefutottunk nagy vereségbe. Ez is jelzi, hogy a csapatunk még formálódik. Vagyis úgy tűnik, hogy nehéz szezon vár ránk. Ugyanakkor a játékos-edzőnk, Sátori Barnabás maradt a csapat élén, az ő személye azért reményt ad, képes lehet egy stabil együttes kialakítására. Komoly céljaink egyelőre nincsenek, csupán szeretnénk középcsapatként szerepelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!