Sport

2014.08.25. 15:45

Újabb négy bronz Nankingban

Nanking - Magyarország hétfőn további négy bronzzal szaporította érmei számát a Kínában zajló ifjúsági olimpián.

Horváth Erika

A nankingi ifi olimpián hétfőn három atléta állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Hármasugrásban Bajnok Eszter 13,01 méteres országos ifjúsági csúccsal lett bronzérmes, akárcsak 2000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna. Utóbbi időeredménye 6:31,92 perc. Harmadik lett a gerelyhajító Schmölcz Márk Xavér is 72,40 métererrel. Az ökölvívók közül a 60 kilogrammos Könnyű Richárd ért fel a dobogóra. Jelenleg már 27 éremnél tartanak a magyarok, hét arany, nyolc ezüst és 12 bronz van a tarsolyban.

Továbbra is remekelnek a magyar 3x3 kosaras lányok (a kvartett tagja a Szombathelyről indult, győri színekben kosarazó Simon Cintia is). A 16 közé jutásért Egyiptomot 20-18-ra győzték le, a negyeddöntőben pedig ismét felülkerekedtek Németország gárdáján, ezúttal 20-13-ra. Cintia utóbbi meccsen szerzett 2 pontot. Az A csoportban második magyarokra ma magyar idő szerint 12 órakor a B csoport győztese, a veretlen Egyesült Államok együttese vár az elődöntőben. És ezután az eredménytől függően lesz még egy találkozójuk a döntőben vagy a bronzmeccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!