Sport

2014.09.11. 14:00

A kőszegi kosárcsapat is részt vesz a Speciális Olimpia Európa Játékán

Antwerpen, Kőszeg - Elutazott Belgiumba a Kőszeg Wink PSC kosárlabdacsapata, amely a magyar küldöttség részeként, a Speciális Olimpia Európa Játékán képviseli hazánkat.

Tóth Gábor

A belgiumi eseményen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség 84 fős magyar delegációja vesz részt. A versenyeket szeptember 13–20. között rendezik meg úszásban, labdarúgásban, kosárlabdában, kerékpárban, atlétikában, tollaslabdában, judóban, asztaliteniszben, bocsában és tornában 58 ország 2000 sportolójának a részvételével.

A kőszegi delegáció a speciális válogatott egyenruhájában. Fotó: Magyar Speciális Olimpia Szövetség

A kosarasok egyesített csapatként szerepelnek, ami azt jelenti, hogy fogyatékos és normál sportolók egy csapatban játszanak – a Kőszegi Sport Klub kosarasai lesznek az úgynevezett partnerjátékosok. A 11 fős kőszegi delegáció repülővel utazott el Brüsszelbe. A versenyeknek Antwerpen ad otthont, a magyar csapatot Ecaussines városában szállásolták el.

A kőszegi csapat névsora: Kun Csaba, Keresztényi Krisztina, Farkas Beatrix, Perjési Mónika, Maizner Zoltán (játékosok), Szakos András, Szabó Ferenc, Zsigmond Balázs, Nyilicska Csaba (partnerjátékosok), Barabás Krisztián (edző), Barabásné Győrvári Adrienn (segítő). A csapathoz még csatlakozott Galambos Zsolt szakágvezető. A kosárcsapat vasárnap lép először pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!