Sport

2014.09.23. 16:10

Ausztriában nyert tornát a Pingvinek együttese

Neusiedler am See - Ausztriában nyert nemzetközi görhokitornát a Szombathelyi Pingvinek együttese.

Tóth Gábor

Nemzetközi görhokitornának adott otthont az elmúlt szombaton az ausztriai Neusiedler am See település. Az egy nap alatt lebonyolított erőpróbán hat osztrák, valamint egy német csapat, továbbá a magyar színeket képviselő Szombathelyi Pingvinek együttese lépett pályára. Az alapszakaszban mindenki játszott egyszer mindenkivel – 2x7 perces volt egy mérkőzés. A rájátszásba csak a legjobb négy jutott be. A Pingvinek gárdája a második helyen zárta az alapszakaszt, az elődöntőben a harmadik HC Desolati volt az ellenfél. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel végződött, a szombathelyiek a hirtelen halálban csikarták ki a győzelmet (3-2). A másik ágról az alapszakaszgyőztes bécsi Red Dragons jutott be a fináléba. A rendes játékidő ezúttal sem hozott döntést, 0-0-val futottak neki a felek a hirtelen halálnak, de ismét a szombathelyiek hajráztak jobban, 1-0-ra nyertek. Így megnyerték a tornát.

Az osztrák görhokitornát nyert Szombathelyi Pingvinek gárdája. Fotó: Szombathelyi Pingvinek

– Nagy sikert értünk el, egy erős tornát nyertünk meg, a döntőben az ellenfelünk például egy EBEL-játékost is bevetett – értékelt Kovács András csapatvezető. – Remekül játszottunk, csapatként dolgoztunk, ezért is tudtuk ezt a nem várt jó eredményt elérni. Nem volt gyenge pontunk, de kapusunk, Németh Gergő teljesítményét külön ki kell emelnem. Egyébként már épül a pályánk az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskolában. Ha birtokba vehetjük, akkor mi is tervezünk hasonló görhokitornákat, akár több korosztály számára is.

A győztes csapat tagjai: Németh Gergő, Tóth Attila, Tóth Zsolt, Zelenák Márió, Forgács Tamás, Varga Árpád, Kovács András, Benkő István, Sipos László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!