Sport

2014.09.09. 10:00

Birkózó-vb: Hatos Gábor is kiesett

Akárcsak a szabadfogású válogatott többi tagjának, Hatos Gábornak sem sikerült az üzbegisztáni birkózó világbajnokság.

Horváth Erika

Hatos Gábornak (pirosban) sem sikerült az idei világbajnokság. Fotó: Unger Tamás

Nem kedvezett a sorsolás Hatos Gábornak. A Haladás VSE olimpiai és vb-bronzérmes, az Eb-kről egy ezüstöt és három bronzot szállító birkózójának a nagy fogyasztás után nagyon nem feküdt az Ázsia-bajnok, Reza Afzalipaemami stílusa. Az iráni csak ment előre, Gabi védekezésre kényszerült, másfél perc után meg is intették, és nem tudott fél percen belül akciót indítani (0-1). Nem volt látványos a küzdelem, de nagy erőpróba. A szombathelyi birkózó ezúttal nem tudta úgy fárasztania ellenfelét, ahogy szokta. A második menetben az iránit intették, de benne volt akció, és egy mögékerüléssel tovább növelte előnyét (0-3). Ez végleg megtörte Hatos ellenállását, és még egy mögékerüléssel ellenfele beállította a 0-5-ös végeredményt. Sajnos a vigaszágból sem lett semmi, mert a nyolcaddöntőben Afzalipaemamit 6-4-re legyőzte az azeriak vb-bronzérmese, Asraf Alijev.

A magyar szabadfogású csapat ötödik emberének, a 97 kilós Szmik Attilának sem termett babér, 6-0-ra kapott ki a kínai Zhangtól és ő is kiesett.

– Ez a világbajnokság nem sikerült – summázott a Haladás válogatott triójának – Hatos Gábornak, Csercsics Richárdnak és ifj. Veréb Istvánnak – klubedzője, Veréb István. – Egyrészt nagyon erős, talán még erősebb is  a mezőny, mint eddig;  az olimpia közeledtével sokan vissza is tértek, az orosz utódállamokból pedig  sok birkózót honosítottak egyes országok. Ami a mieinket illeti, egyiküknek sem volt jó a sorsolása. Persze, sokszor volt ez már így, de nem kevés világversenyes érmet már sikerült összebirkózniuk. Idén is hármat: Ligeti Dani és a fiam Eb-bronzot szerzett, Csercsics Ricsi pedig az egyetemi vb-n lett harmadik. Most nem jött össze. Hatos Gabit biztosan a sérülése is zavarta. Ő már rengetegszer felállt vert helyzetből, biztos vagyok abban, hogy most is sikerül neki. Hiába múlott el 30 éves, az ő szervezet bírja a munkát.

A szabadfogású férfiak befejezték a vb-t, szerdától a nők foglalják el a taskenti szőnyegeket.

Kapcsolódó cikkek:

Birkózó-vb: Veréb István tusgyőzelemmel kezdett, Csercsics Richárd kikapott (frissítve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!