Sport

2014.09.12. 11:26

KEK-en a Haladás - Vasárnap rajtol az 52 csapatos sakktorna

A Haladás VSE NB I-es sakkcsapata idén is részt vesz a Klubcsapatok Európa Kupáján (KEK) – a 30. tornát Spanyolországban rendezik.

Horváth Erika

A Haladás VSE már negyedszer indul a KEK-ben – akárcsak tavaly, idén is egyedüli magyar csapatként. A hattáblás, hétfordulós, svájci rendszerű versenyre 29 ország 52 csapata nevezett. A Haladásban mégsem tudta vállalni a szereplést a 2713 Élő-ponttal a világranglista 35. álló, 18 esztendős nagymester, Rapport Richárd. Így az alábbi hatossal ülnek asztalhoz a szombathelyiek: Ruck Róbert (2572), Németh Miklós (2494), Kovács Gábor (2463), Nagy Gábor (2414), Csonka Attila (2339), Pergel László (2441).

A mezőnyben sok világ élvonalába tartozó sakkozó található; olimpiai, kontinensbajnokok is. Az elsőszámú magyar nagymester, Lékó Péter például az orosz bajnok Malahit harmadik táblása.

– A Haladásnak ezúttal sem lehet más célja, mint a tisztes helytállás. Rapport Ricsivel és egy jó sorsolással, jó játékkal lehetett volna esélyünk az első 15. közé jutni, nélküle nincs – tudtuk meg Pergel László csapatvezetőtől. Aki azt is elmondta, hogy mindig nagy élmény élőben látni a világ éljátékosait, illetve jó felkészülési lehetőség is ez a torna az októberben rajtoló NB I-es bajnokságra.

A KEK első fordulóját vasárnap rendezik, a torna jövő szombaton zárul. Minden nap 15 órakor indulnak a sakkórák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!