Sport

2014.09.19. 15:10

Speciális kosarasok

Antwerpen - A negyedik helyen helyen zárt a kőszegi sportolók alkotta speciális magyar kosárlabda-válogatott Belgiumban zajló Speciális Nyári Európa Játékokon.

Tóth Gábor

A divízionáló mérkőzések után a napokban a csoportmeccsekkel (4x6 perc) folytatódott a kosárlabda-válogatottak versenye. A Kőszeg-Wink Padlóhoki SC kosarasai Belorusszia együttesével találkoztak először. A nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben, bátran, szinte erőn felül teljesített a csapat, még vezetett is, de a végére elfáradt, tisztes vereséggel vonult le a pályáról (24-32). Svédország volt a következő ellenfél. A hasonló hasonló képességekkel bíró két csapat nagy csatát vívott, végig fej, fej mellett haladt, végül a magyar válogatott győzött (23-22). Szerbia ellen már a bronzéremét lépatt pályara válogatottunk. Ebből a meccsből is nagy csata kerekedett, ám lefújáskor a szerbeknél volt az előny (27-37). Így a kőszegiek lecsúsztak a dobogóról, a második divízió negyedik helyén végeztek.

A kőszegi delegáció vasárnap késő este, vagy hétfőn virradóra tér haza Belgiumből. Az Európa Játékokat megjárt kosarasokat hétfőn 19 órakor kisebb ünnepség keretében köszöntik a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!