Sport

2014.09.07. 07:04

Szombathelyi fiú Európa egyik leggyorsabb görkorisa

Szombaton magyar bronzéremmel véget ért az idei év gyorsasági görkorcsolya Európa Kupa sorozata, amelyen a szombathelyi Savaria Speedskating Team versenyzője, Bejczi Botond is rajthoz állt.

A döntő viadalt a dániai Slagelsebenben rendezték meg, ahol a 15 éves és születésnapját ünneplő versenyző a rövid távokon 6-ik, a hosszú távokon 4-ik helyet szerezte meg. Ennek köszönhetően a kupa összetett versenysorozatában mind rövid, mind hosszú távokon az előkelő 3. helyen végzett. Ezzel holland, belga, német, lengyel, kolumbiai, dán versenyzőket utasított maga mögé.

 

A Savaria Speedskating Team a szombathelyi Korcsolyázó Diáksport Egyesület (KDSE Szombathely) és a Szombathelyi Sportiskola Korcsolya szakosztályának együttes elnevezése. A szakosztálynak jelenleg 30 tagja van, akik mindannyian profi versenykorcsolyával állnak rajthoz a hazai és a külföldi megmérettetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!