Sport

2014.09.03. 13:22

Szombathelyi Nagy Sportágválasztó – ötödször

Szombathely – Szeptember 5–6-án, pénteken és szombaton ötödször rendezik meg a Szombathelyi Nagy Sportágválasztót. Egyetlen helyszínen mintegy negyvenféle mozgásformával ismerkedhetnek meg a gyerekek úgy, hogy mindent ki is próbálhatnak.

Horváth Erika

A fővárosban 2007-ben indították útjára a Nagy Sportágválasztót. 2010-ben csatlakoztak az első vidéki helyszínek, köztük Szombathely is. Már akkor is jól látszott, hogy a rendezvény sikerre van ítélve. Mint a szerdai sajtótájékoztatón is elhangzott, a Szombathelyi Nagy Sportágválasztót a kezdetektől az együttműködés és összefogás jellemzi. Dr. Gál László címzetes főigazgató, a SZoESE elnöke a szombathelyi sportélet egyik legnagyobb, tömegeket megmozgató rendezvényeként jellemezte – tavaly például közel háromezer látogatója volt. Horváthné Molnár Katalin, a házigazda NYME SEK elnök rektorhelyettese azt hangsúlyozta, hogy az intézmény kinyitja kapuit a város iskolásai, óvodásai előtt, és térítésmentesen adja oda infrastruktúráját. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere szerint a sportágválasztó olyan fontos és hasznos rendezvény, amelyre minden lehető támogatást megad a város – 2 millió forinttal segítik a szervezők munkáját.

A tavalyi rendezvényen még lovagolni is lehetett  - így - az egyetem udvarán (Fotó: Ohr Tibor)

A szervezésért, lebonyolításért ezúttal is a Kalmár Attila vezette Pannonsport Kft. felel. Az ügyvezető igazgató bejelentette, hogy az idei szombathelyi sportágválasztó díszvendége Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, az egészséges életmód, a szabadidősport, de elsősorban a futás népszerűsítésének nagykövete lesz. Ám élsportolókkal – például a Falco kosarasainak standján Kálmán Lászlóval – is találkozhatnak a gyerekek.

A rendezvény pénteken 9–16 óráig tart. Erre a napra várják az előre regisztrált oktatási intézmények – óvodák, általános és középiskolák csoportjait. Mintegy 40 standon egyesületek, illetve azok szakosztályai mutatkoznak be már ott sportoló fiatalokkal és edzőikkel. Ötletesen. Úgy, hogy a vendégek maguk is belekóstolhassanak, szórakoztató módon kipróbálhassák a sportágakat. Így sokkal könnyebb dönteni, választani.

Még olyan kevésbé ismert sportágakat is ki lehet próbálni, mint az íjászat (Fotó: Ohr Tibor)

Szombaton 10–15 óráig folytatódik a program, amit aztán egy másik sportos rendezvény, a Fitt Mix 2014, a mozgás és egészséges életmód napja követ. A sportágválasztó szombati napjára egyéni látogatókat, családokat várnak az egyetem sportcsarnokába, udvarára, tornatermébe, futófolyosójára, stb. Mindenki nagyon bízik abban, hogy az időjárás kegyeibe fogadja az ötödik Szombathelyi Nagy Sportágválasztót is. Ha mégsem, a rendezvényt rossz idő esetén is megtartják szűkített területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!