Sport

2014.10.14. 14:25

A SZoESE-HVSE röpösei kiengedték kezükből a győzelmet

Szombathely - Az NB II-es női röplabda-bajnokság nyitó fordulójában hazai pályán könnyen nyert a Vasi Sport Akadémia-Sportiskola. A SZoESE-Haladás VSE viszont kiengedte kezéből a győzelmet az ötjátszmás mérkőzésén.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia-Sportiskola Ikrény SE 3:0 (14, 27, 17). Szombathely, 150 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Őry.

VSA-SI: Varga, TÓTH, Bokor, Simon J., KISS , Mohl-Benesóczky. Csere: Horváth Z., FAZEKAS (liberó). Edző: Mucsi Péter.

A VSA jó nyitásokkal, gyors, kombinatív támadásokkal állva hagyta ellenfelét (25-14). A második játszmában sikeres szervákkal, lelkes mezőnyjátékkal tartotta a lépést a vendégcsapat. Az izgalmas végjátékot nagy akarással és egy remek nyitással fordította a maga javára a szombathelyi együttes (29-27). A harmadik szettben már végig érvényesült a hazaiak jóval gyorsabb játéka. Magassági és ütőerőbeli fölényét érvényesítve magabiztosan, egy óra alatt nyert a VSA-SI (25-17). Junior: 2:3 (-14, 15, 17, -21, 10).

A veszprémi támadást Sipos Lucia (balról) és Simon Fanni (8) sáncolja
Fotó: Unger Tamás

SZoESE-Haladás VSE _Veszprémi ESC 2:3 (25, -18, 22, -23, -11). Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés.

SZoESE-HVSE: Sipos, Szalontai P., Simon F., Erdősi, Horváth M., Halmosi. Csere: Baukó (liberó), Németh E., Kovács A., Kiss L. Edző: Bodzer Attila.

Nagyon szorosan alakult az első játszma. Sipos Lucia jól irányította a szombathelyi csapatot, Horváth Mónika pedig nyitásban és nyitásfogadásban remekelt. A veszprémiek elsősorban ütésben voltak eredményesek végül a hazaiak felé billent a mérleg nyelve (27-25). A második játszmát a vendégek kezdték jobban; egyenlítésre még futotta a szombathelyiek erejéből (16-16), de a végjátékban riválisuk felülkerekedett (18-25). A harmadik játékrész jó ütőteljesítménnyel a SZoESE-é lett (25-22). A negyedikben a Veszprémnél volt a lépéselőny; bár többször felzárkóztak a vasiak, fordítaniuk nem sikerült (23-25). A döntő játszmában 11-5-nél még a hazaiaknak állt a zászló, ám ezután teljes filmszakakadás következett be náluk, és kiengedték kezükből a győzelmet (11-15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!