Sport

2014.11.10. 15:10

A SZoESE-HVSE együttese idegenben játszotta a hazai NB II-es bajnokiját

Szombathely - A női röplabda NB II. megyei rangadóján a vendég Vasi Sport Akadémia-Sportiskola nyert a nem is hazai pályán játszó SZoESE-Haladás VSE ellen.

Horváth Erika

SZoESE-Haladás VSE– Vasi Sport Akadémia-Sportiskola 1:3 (-12, -22, 22, -10).

Szombathely, Szent-Györgyi iskola, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Prukner, Őri.

SZoESE-VSA: Sipos, Szalontai P., HALMOSI, ERDŐSI, Horváth M., Simon F. Csere: Nagy T. (liberó), Kiss L., Baukó. Edző: Bodzer Attila.

Halmosi Noémi ütését Bokor Laura (17), Simon Judit (10) sáncolja. A VSA az elmúlt egy hétben sokat javított a játékán. Ezúttal éppen a blokkolás volt az egyik legnagyobb erőssége. Fotó: Tímár Gergely

VSA-SI: VARGA N., TÓTH ZS., Magyar, SIMON J., Kiss B., Bokor. Csere: Fazekas (liberó), Horváth Z. Edző: Mucsi Péter.

A teremhitelesítési probléma miatt „albérletbe" kényszerült hazaiak éppen abban a teremben fogadták a VSA-t, amely évekig riválisuk otthona volt.

Annak ellenére, hogy nagy különbségű eredmény alakult ki az első szettben, jó ritmusú, színvonalas volt a játék. A VSA nagyobb ütőerejével és kifejezetten jó sáncmunkájával járt előbbre (12-25). A második játszmában elsősorban Simon Judit és Tóth Zsuzsanna apasztotta az egyetemisták önbizalmát, de már jóval szorosabban alakult az eredmény (22-25). A folytatásban sok rossz nyitás rontotta a mérkőzés képét, de a SZoESE elkapta a fonalat, és végig vezetve szépített (25-22). A negyedik játékrészben viszont támadó jellegű, erős nyitásaival igencsak megtépázta a hazaiak önbizalmát a VSA – és magabiztosan nyert (10-25).

Mucsi Péter: – Örülök a győzelemnek. A mérkőzés nagy részében taktikusan játszottunk, sikerült akaratunkat ráerőltetni az ellenfélre.

Bodzer Attila: – Nagyon rosszul fogadtuk a nyitásokat, sok volt a kapkodás, amikor nem a saját játékunkat játszottuk. Csak a harmadik szettben volt önmaga a csapatunk.

Junior: 0:3 (-19, -17, -16).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!