Sport

2014.11.09. 20:40

Befejeződött az asztalitenisz open

Tizenkét kategóriában osztottak érmeket az utánpótlás asztalitenisz World Tour prémiumverseny szombathelyi állomásán. Az aranyokon öt ország versenyzői osztoztak.

Horváth Erika

Pénteken már éjszakába fordult, közelített az óramutató a 11 órához, amikor eldőlt, hogy a szombati csapatversenyben nem lesz magyar alakulat. Miután a legjobb hazai, Majoros Bence, Bruckner Máté, Timafalvi Gergő összeállítású ifjúsági fiútrió a horvátok és a bolgárok elleni 3:0-s győzelem után óriási csatában 3:2-re felülkerekedett a japán tajvani vegyes csapaton, megszerezte a csoportgyőzelmet ezzel a 16 közé jutott. Igen ám, de a nyolcaddöntőt még aznap le kellett játszani. Húsz perc múlva a lengyel A-csapat ellen szólították asztalhoz a mieinket. Majoros még bírta, megnyerte mindkét meccsét, ám a másik két fiún már erősen mutatkoztak a kimerültség jegyei. 3:2-es vereség lett a vége, ezzel a csapatverseny befejeződött a magyarok számára.

De nem az egész Hungarian Open, hiszen a serdülőknek csak szombaton kezdődtek meg az egyéni és páros előcsatározások. Itt valamivel kisebb volt a mezőny, mint a pénzdíjat is osztó ifjúsági korosztályban. Az U15-ösöknél 84 fiú és 71 lány állt asztalhoz. Egyéniben 16-16 kiemelt versenyzőnek nem kellett csoportmérkőzést játszania de valamennyi magyarnak igen. A kilenc fiú közül András Csabának és Juhász Patriknak sikerült csoportgyőztesként felkerülnie a 64-es táblára. A 12 magyar lány versenyzőből viszont csupán Harasztovich Fanninak. Fanni még egy meccset nyert, András Csaba viszont hármat is cseh, svéd és spanyol rivális ellen ezzel a nyolc közé került. A negyeddöntőben bukott el 3:1-re a később döntőbe kerülő román Pletea ellen.

Szombaton elkezdte a serdülő 43 fiú és 36 lány páros is a versenyét. Mind az öt magyar érdekeltségű fiú duónak játszania kellett a 32 közé kerülésért. Közülük a Juhász Patrik Terék Norbert, a Hőgye Gábor Németh Márton és az András Csaba Both Olivér duó megnyerte az első meccsét, azonban a 32 közül már egyik sem tudott továbblépni a 16-ba. A hat magyar lány párosból a Füle Kata Molnár Anna és a Harasztovich Fanni Nagypál Márta kettősnek a 32 közé jutásért nem kellett játszania. 3:1-es győzelem után csatlakozhatott a legjobb 32-höz Göndör Fanni és Korda Kitti is. Azonban a folytatás egyiküknek sem sikerült a magyar párosok befejezték a versenyt. A helyosztók vasárnapra maradtak, ám még szombaton megrendezték a csapatversenyek döntőit. A junior fiúknál Japán (Rjuzaki Tonin, Kakicsuka Maszato, Kanamicu Kojo) 3:1-re nyerte meg a Németország A csapata elleni fiúknál. A lányoknál: Németország A (Chantal Mantz, Wan Juan, Carolina Hajok) 3:-0-ra verte a franciák A gárdáját. A serdülő fiúk fináléjában 3:0-val hódította el az első helyet a román A csapat (Rares Sipos, Cristian Pletea) Francaiaország A ellen. A lányoknál végül nem román győzelem született, mert nagy csatában, a fináléban 3:2-re legyőzte őket a svéd duó (Ellen Holmsten, Christina Kallberg).

Még a Hungarian Open záró napján is sötétedésig pattogott a labda az Arena Savariában, este az utolsó négy kategória érmei is gazdára találtak. A 33 résztvevő országból hat képviselőinek sikerült aranyérmet szerezni: Japánnak és Romániának hármat-hármat, Franciaországnak és Tajvannak kettőt-kettőt, míg Németországnak és Svédországnak egy-egy első hely jutott.

A döntők. Serdülő fiú egyes: Cristian Pletea (román) Kajama-Ju (japán) 3:0 (8, 7, 3). Serdülő lány egyes: Cai-Ju-Csin (tajvani) Izabela Lupulesku (szerb) 3:0 (5, 6, 4). Serdülő fiú páros: Kanamicu Kojo, Kajama Ju (japán) Lilian Bardet, Leo de Nodrest (francia) 3:1 (-8, 4, 9, 8). Serdülő lány páros: Lucie Gauthier, Leili Mostafavi (francia) Krisztina Kazanceva, Elina Rub (orosz) 3:2 (-6, 12, -10, 7, 1).Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!