Sport

2014.11.13. 15:40

Dévai Boglárka egyéni összetettben az ötödik helyen zárt

Liberec - Magyarország lány tornászcsapata ezüstérmet szerzett a csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV). A szombathelyi Dévai Boglárka egyéni összetettben ötödik lett.

Horváth Erika

A csehországi Liberecben találkoztak öt ország 13–15 éves tornászai. A lányok hatcsapatos versenyében Magyarország 202,70 ponttal ezüstérmes lett Nagy-Britannia (209,65) mögött. A Szombathelyi Sportiskolából ketten voltak tagjai a válogatottnak. A bokasérüléséből felépült, de két szeren még nem a legerősebb gyakorlatával versenyző Dévai Boglárka 51,35, Székely Dóra 48,50 ponttal járult hozzá a csapat eredményéhez. Dévai Bogi a 41 fős mezőnyben három angol és egy cseh versenyző mögött egyéni összetettben az ötödik helyet szerezte meg, míg Székely Dóri 14. lett.

A szombathelyiek két válogatottja. Balról Székely Dóra, Dévai Boglárka. Fotó: Szombathelyi Sportiskola

A hétvégén Budapesten a KSI és Magyar Torna Szövetség nemzetközi versenyén lépnek a szerekhez a Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!