Sport

2014.11.26. 17:30

Ecseki Nándor az ifi vb-n

Celldömölk - A november 30-án, vasárnap kezdődő ifjúsági asztalitenisz világbajnokságon mind a négy számban szerepel Ecseki Nándor, a Celldömölki VSE játékosa.

Horváth Erika

Eredetileg két magyar játékos szerzett indulási jogot a Kínában rendezendő U18-as világbajnokságra: a nyáron korosztályos Európa-bajnokságon párosban aranyérmet szerzett Szudi Ádám–Ecseki Nándor duó. (Utóbbi ősztől már a cellieket erősíti.) Ám az utolsó pillanatban Angola visszalépése miatt a tartaléksorból résztvevővé léphetett elő a magyar fiúcsapat, így Majoros Bence és Bruckner Máté is csatlakozhat a Bátorfi Zoltán vezette csütörtökön elutazó különítményhez. Így aztán Ecseki Nándor is négy számban léphet asztalhoz.

Ecseki Nándor a CVSE-t is képviseli az ifjúsági vb-n. Fotó: Unger Tamás

– Csapatban és párosban lehetnek vérmesebb reményeink – mondta a 18 éves celli játékos. – A 20 fiúcsapat közül a 8., párosban Szudi Ádámmal pedig 41 duóból a 12. helyen állunk a rangsorban. Egy jó sorsolással és jó játékkal talán bejuthatunk a nyolc közé, és onnan már csak egyet kell nyerni az érmes helyhez. Ha egyetlen érmet is hoznánk, az már óriási bravúr lenne. Óriási az ázsiai fölény, ráadásul a rendező ország kettővel több játékost indíthat, így a négy helyett hat kínai lesz a mezőnyben. Így egyéniben nagyon nehéz a helyzet, akárcsak vegyes párosban, ahol 83 kettős indul. Utóbbi számban a romániai Bálint Bernadett lesz a partnerem, akivel nyáron ezüstérmesek lettünk az Eb-n. Most nagyon jó állapotban érzem magam, az utolsó, keddi, Stockerau elleni meccsünkön már igazán jól játszottam. Megpróbálom Sanghajban is a maximumot nyújtani – mondta Ecseki Nándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!