Sport

2014.11.02. 18:14

Fiatalok birkóztak a csapatbajnokságon

Budapest – Tartalékosan nagy vereségeket szenvedett a Haladás VSE birkózógárdája a 2014. évi NB I-es csapatbajnokság első fordulójában.

Horváth Erika

A szabadfogásra szakosodott Haladás VSE sohasincs könnyű helyzetben a csapatbajnokságok során, hiszen ott „vegyes fogásnemben" küzdenek meg egymással az együttesek. Az oda-, illetve visszavágókon mind a nyolc súlycsoportban szabad- és kötötfogásban is rendeznek mérkőzést (a súlycsoportokat a kötöttfogás szabályai szerint határozták meg). A kilenc csapat három csoportban kezdte meg a csatározásokat.

A szombathelyiek, akik 2010-től tagjai a kilenccsapatos NB I-nek teljesen esélytelenül utaztak el a C csoport első fordulójára. Veréb István vezetőedzőnek nélkülöznie kellett három felnőtt válogatottját, Hatos Gábort, ifj. Veréb Istvánt, Ligeti Dánielt, illetve Molnár Bálintot is.

Az Angyalföldön, a Vasas otthonában rendezett találkozók során a Dorogtól 24-9-re, a Vasastól 24-7-re kapott ki a HVSE fiataljaiból összeállított együttes – amelyben Takács Ferenc (59 kg), a Győrből kölcsönzött Maruzsi Richárd (66), Kovács Richárd (75), Török Nándor (80), Ligeti Richárd (85), Wittmann Kristóf (98) és Csercsics Richárd (130) lépett szőnyegre.

A visszavágót november 12-én Dorogon rendezik. Az már biztos, hogy a Haladás harmadik lesz a C csoportban, tehát a rájátszásban majd a kiesés elkerüléséért kell küzdenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!