Sport

2014.11.07. 20:30

Hungarian Open - Zárul a csapatverseny, serdülők a porondon

Szombathely - Vasárnap estig pont kerül minden nyitott kérdésre: az utánpótlás asztalitenisz Hungarian Openen még nyolc kategóriában hirdetnek eredményt.

Horváth Erika

A késő estébe nyúlt csütörtöki programot az ifjúsági fiúk egyéni döntője zárta az Arena Savariában zajló asztalitenisz utánpótlás World Tour-versenyen. Az a két japán fiú vívta a finálét Rjuzaki Tonin és Kakicuka Maszato, akiket nagy meglepetésre párosban a nyolcaddöntőben elbúcsúztatott a magyar Bruckner Máté–Majoros Bence duó. Rjuzaki a verseny első, Kakicuka a nyolcadik kiemeltje volt. A két honfitárs nagy, hatszettes meccset vívott egymással, de meglepetés nem született: Rjuzaki nyert 4:2-re (-9, 9, -4, 5, 7, 6), ezzel idén másodszor ünnepelték győztesként – februárban a svédországi versenyen sem talált legyőzőre. Ám most, prémium kategóriás verseny lévén nagyobb pénzdíjat tehetett zsebre. Pénzdíj csak az U18-as korosztálynak jár, összesen 8000 ezer amerikai dollárt osztottak szét, a fiú és lány egyéni és páros győztesek 1000-1000 dollárral gazdagodtak, a második helyezettek ennek a felét, az elődöntő vesztesei a negyedét kapták.

A japán Rjuzaki Tonin nyerte az ifjúsági fiúk egyéni versenyét. Fotó: Unger Tamás

Péntekre ismét az eredeti számú, 22 asztalon pattogott a labda az Arena Savariában. (Az ifjúságiak helyosztóira 16-ra redukálták.) Kellett is a hely, hiszen megkezdődtek a csapatok csatározásai. Az ifjúságiaknál 64 csapatban 192, a serdülőknél 69 csapatban 138 játékos állt asztalhoz. Reggel 9-től éjszakáig pattogott a labda, ám csak szombaton dőlnek el a legfontosabb kérdések: mely csapatok jutnak a négy közé, és osztoznak majd a dobogós helyeken. A magyarok mind a négy kategóriában három-három csapattal szerepeltek – nem sok sikerrel. Az U15-ösöknél csupán a két A csapat, Both Olivér és András Csaba, valamint Harasztovich Fanni és Nagypál Márta szerzett egy-egy győzelmet, de édeskevés volt a csoportelsőséghez. Az U18-asoknál a lányok egyetlen meccset sem nyertek, a fiúknál a Kovács-Böhm-Kramarics trió a cseheket legyőzte, de ez nem volt elég a 16 közé jutáshoz. Ehhez a legközelebb a Majoros Bence, Bruckner Máté, Timafalvi Gergő összetételű gárda volt; a horvátokat és a bolgárokat 3:0-ra győzték le. A továbbjutás azonban csak este dőlt el: a japán–tajvani vegyes csapat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!