Sport

2014.11.18. 18:50

Röplabdás fiaskók

Megyei körkép - A Vasi Sport Akadémia-Sportiskola és a SZoESE-Haladás is kikapott a női NB II-es röplabda-bajnokság hétvégi fordulójában.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia-Sportiskola _Veszprémi Egyetemi SC 2:3 (18, -25, 21, -23, -8). Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Hóbor, Oláh.

VSA-SI: Varga, Tóth, Magyar, Simon, Kiss, Bokor. Csere: Fazekas(liberó), Végh. Edző: Mucsi Péter.

Már finisébe kellett volna fordulnia a mérkőzésnek, amikor elkezdődött. A junior meccs elhúzódása miatt egyórás késéssel kezdődött a találkozó. (Jó hír, hogy a jövőben a felnőttek kezdenek majd a hazai bajnokikon.)

A két tavaly még NB I-es csapat csatáját a hazaiak kezdték jobban, és jó támadásaik, sáncaik révén magabiztosan nyerték az első játszmát (25-18). Szorosan alakult a második szett, a végjátékban határozatlansága miatt csúszott ki a győzelem a VSA kezéből (25-27). A harmadik játszma közepén talált magára a szombathelyi gárda, és ismét előnybe került (25-21). A veszprémiek kerültek lépéselőnybe a negyedik játékrészben, és a lehető legminimálisabb különbséggel, de ők értek előbb a célba is (23-25). Az elszalasztott lehetőségek megviselték a vasiakat, a döntő szettben csak futottak az eredmény után, és a fontos pillanatokban megremegtek a kezek (8-15).

A rangadón a veszprémi Dordzsceren Dádzsó ütését a VSA-SI-s Simon Judit (10) és Magyar Liza (7) igyekszik sáncolni

Közgáz SC _SZoESE-Haladás VSE 3:0 (8, 22, 16). Budapest, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Szél, Kovács Á.

SZoESE-HVSE: Szalontai P., Erdősi, Horváth M., Baukó, Németh E., Kovács A. Csere: Nagy T. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyiek immár másodszor szenvedték meg a pályán a versenybizottság és a klub közötti hiányos dokumentációt. A játékvezető négy ifikorú játékost nem engedett pályára a felnőtt bajnokin. A történtek után a csapat kedvetlenül, motiválatlanul lépett pályára. Az első szett után a felzárkózási kísérletek a sok nyitás- és nyitásfogadási hiba miatt nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!