Sport

2014.12.16. 15:13

Csütörtökön Sportcsillagok Gálaestje

Budapest – Csütörtökön este kiderül, hogy kik lettek a 2014-es esztendő legjobb magyar sportolói. A Sportcsillagok Gálaestjét a Duna TV közvetíti (18.30).

Horváth Erika

Idén 300 sportújságíró szavazatai alapján született meg a végeredmény, melyet a december 18-i díjátadó show keretében ismerhetünk meg. Ha az elért helyezéseket pontokra váltjuk, akkor a sportcsillagok gálája eddigi története során csak megközelíteni lehetett Balczó Andrást, az örökranglista éllovasát.

Az elmúlt 56 évben a kajak-kenu és az úszás dominált a díjkiosztókon. Vajon a hegemóniájuk tovább erősödik-e idén is? Az öt kategóriában (férfi, női, csapat, edző, szövetségi kapitány) együttvéve a legtöbb elsőséget szerzett sportágak: úszás 46, kajak-kenu 37, vízilabda 23, öttusa 22, vívás 19, atlétika 13. Legalább egy győzelemmel 23 sportág rendelkezik. Vajon a kalapácsvető Pars Krisztián Európa-bajnoki aranya milyen súllyal esik latba a végelszámolásnál? A csapatoknál kilenc egység nyert világ-, hat pedig Európa-bajnoki címet. Be tud-e férkőzni közéjük az olimpiai ezüstérmes sakkcsapat, soraiban Rapport Richárddal?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!