Sport

2014.12.29. 18:40

Horváth Zoltánra emlékeztek

Szombathely - Hétfőn délelőtt az Arena Savaria aulájában emlékeztek meg a Falco öt évvel ezelőtt autóbalesetben elhunyt kosárlabdázójáról, Horváth Zoltánról.

Horváth Erika

2009. december 28-án reggel történt: a karácsonyi ünnepek után Sopronból tartott Szombathelyre Horváth Zoltán. De a Falco válogatott centere már nem érkezett meg a délelőtti edzésre. Gépkocsijával megcsúszott a jeges úton, ütközött egy vele szemben haladó járműszerelvénnyel és belehalt sérüléseibe.

A Falco képviseletében Gráczer György (középen), Perl Zoltán (balról) és Kálmán László (jobbról) gyújt mécsest a center emlékére Fotó: Unger Tamás

A nagyszerű sportembert azóta sem feledik. Emlékét őrzi a róla elnevezett nemzetközi felkészülési torna, a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány is, amely pályázatok útján is igyekszik segíteni a Falco KC utánpótlását.

Hétfőn délelőtt az Arena Savaria aulájában függő Horváth Zoltán-portré előtt gyertyát gyújtottak és főhajtással emlékeztek Cecére az alapítvány és a Falco képviselői. Eljöttek az egykori kosaras szülei, valamint jó pár szurkoló is. A most már égi center emlékét az alapítvány titkára, Nagy Csaba Attila idézte meg, az egykori mérkőzésfelvételek jóvoltából pedig többtucatnyi pontot érő dobás erejéig meg is elevenedett a sárga-fekete színekben másfél szezont játszó népszerű, nagyon szimpatikus, vajkezű sportoló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!