Sport

2014.12.17. 15:55

Jó évet zártak a ralisok

Szombathely - Eredményes raliszezont futottak a szombathelyi Zeusz Autósport Egyesület versenyzői.

Tóth Gábor

A Zeusz Autósport Egyesület több mint egy évtizede várja Szombathelyen a raliversenyzés szerelmeseit – érdekesség, hogy a Zeusz az egyetlen működő raliklub Vas megyében. Tagjai közül három páros indult versenyeken 2014-ben. Egységesen a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) által szervezett amatőr régiós, Nyugat-magyarországi ralibajnokságban szerepeltek. A pontvadászat hat futamot tartalmazott (Écs kétszer, Szombathely-Söpte, Fehérvárcsurgó, Nagyveleg, Bajna), egyet murván rendeztek, a többi verseny aszfalton zajlott.

A szombathelyi díjazottak. Balról Tőke Tamás, Marton Zoltán, Kenesei Gábor, Horváth Krisztián, Szabó Tamás és Nagy Ákos. Fotó: Zeusz Autósport Egyesület

A sorozat májusban kezdődött, szeptemberben ért véget. Az egyesület mindhárom versenyzője eredményesen zárta a bajnokságot. A Kenesei Gábor–Horváth Krisztián páros az 5. kategória harmadik helyén, az Opel Kupa második helyén végzett. A Marton Zoltán–Tőke Tamás kettős a 3. kategória bajnoka lett, a Suzuki Kupában pedig másodikként végzett. A Nagy Ákos–Szabó Tamás duó a 3. kategóriát és a Suzuki Kupát is bronzéremmel zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!