Sport

2014.12.18. 17:52

Új győztes a Mérnök Kupán

Szombathely – Akárcsak az elmúlt években, az Arborétum SE sakkozóinak fölénye jellemezte a kilencedik alkalommal megrendezett Mérnök Kupa – Kövér József sakk emlékversenyt.

Horváth Erika

A Mérnök Kupán hagyományosan tíz meghívott mérnök sakkozó vesz részt, 30-30 perces játékidejű partikban körmérkőzést vívnak. Újonc lett az idei győztes: a versenyen első alkalommal induló Szalay István (Arborétum SE) 7,5 ponttal nyert. A második helyet klubtársa, Abért Gyula szerezte meg 7 ponttal – ez volt a nyolcadik tornája és a hatodik érmes pozíciója (egyszer, 2007-ben nyert is).

A tavalyi győztes, Névery Tibor (Büki TK) szintén 7 pontot szerzett, ez most a harmadik helyet jelentette számára. A rendezvény legidősebb résztvevője a 83 esztendős Petneházy István volt – ő valamennyi Mérnök Kupán játszott. A további sorrend: 4. Bodorkós Ferenc (Arborétum) 5 pont, 5. Tolvaj Dezső (Vépi VSE) és Vincze Alajos (Arborétum) 4,5-4,5, 7. Markó László (Közúti Igazgatóság) 4, 8. Petneházy István (Közút) 3, 9. Rátkai János (Sportiskola) 2,5, 10. Nacsa József (Közút) 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!