Sport

2015.01.16. 18:40

Beindult a pingpongélet Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Hagyományteremtő céllal amatőr asztalitenisz-versenyt rendezett a Szentgotthárdi VSE nemrégiben alakult asztalitenisz szakosztálya.

Horváth Erika

A Szentgotthárdi VSE-ben tavaly októberben asztalitenisz szakosztály alakult húsz aktív taggal, ebből tízen igazolt játékosok - ők a megyei II. osztályú bajnokságban rendszeresen szerepelnek. Hetente két edzésre van lehetőségük a III. Béla Szakképző Iskolában; hétfőnként és csütörtökönként minden a sportág iránt akár csak szabadidős céllal érdeklődőt is szívesen látnak. A szakosztály eddigi legnagyobb eseménye 2014 őszén a Találkozás az asztalitenisz élő legendáival című rendezvény volt, amikor is a Szeretlek Magyarország programsorozat keretében az érdeklődök egy háziversenyt vívtak, majd egykori klasszisokkal, Jónyer István és Klampár Tibor világ- és Európa-bajnokokkal találkozhattak és játszhattak.

Zsálek László a szentgotthárdi nyílt amatőr bajnokságon

Nemrégiben Szentgotthárd nyílt amatőr asztalitenisz-bajnokságát szervezték meg. Ennek keretében egy kis ünnepséget is tartottak, ugyanis Vincze Csaba és Németh Béla vállalkozók jóvoltából egy új versenyasztalt kapott a szakosztály, amellyel együtt már öt asztalon pattoghat a labda. A versenyen 40 fő vett részt, 36 egyéni és 16 páros nevezés érkezett a különböző korosztályokban. Legtöbben természetesen szentgotthárdiak voltak, de a megye minden részéből érkeztek versenyzők. A jó hangulatú rendezvényen színvonalas, izgalmas csatákat láthattak a nézők. A díjakat, elismerő okleveleket és érmeket Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere és Pap Károly, a szakosztály elnöke adta át.

Eredmények. Férfi, egyéni. 10 -16 év: 1. Sulics Ákos, 2. Tóth Patrik, 3. ifj. Mohácsi László. 16- 60 év: 1. Benkő János, 2. Szánthó Ákos, 3. Pajor Gábor és Kiss József. +60 év: 1. Pap Károly, 2. Torma Géza, 3. Cseri László. Női, egyéni: 1. Kovács Anita, 2. László Katalin, 3. Cseri Viktória. Páros, -30 év összéletkor: 1. Háklár Ármin- Tóth Patrik, 2. Farkas Ferenc- Kolozsvári Bence. 30- 100 év: 1. Pajor Gábor -Kiss József, 2. Kovács László- Szánthó Ákos, 3. Kanics Máté -Tóth Norbert. +100 év: 1. Kovács József- Vadász Sándor, 2. Zsálek László- Pajor Vilmos, 3. Tóth Gyula- Varró István. Női páros: 1. László Katalin- Kovács Anita, 2. Cseri Viktória -Cseri Júlia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!