Sport

2015.01.16. 18:45

Hazai pályán nyertek a Pingvinek

Sok néző volt kíváncsi a Szombathelyi Pingvinek idei első hazai jégkorongmeccsére, ráadásul a házigazda biztosan verte osztrák riválisát.

Tóth Gábor

Régen adott otthont hokimeccsnek a műjégpálya, nem csoda, hogy a sportág kedvelői szép számban érdeklődtek a Pingvinek fellépése iránt, több mint kétszázan követték figyelemmel a történéseket. A Pingvinek felnőtt együttese ugyanis a három csapatot (Pingvinek, Hartberg, Puch) felvonultató osztrák magyar minibajnokságban fogadta soros ellenfelét, az osztrák EC Puch Traktors gárdáját. A remek hangulatban rendezett találkozót a szombathelyi gárda szórakoztató játékkal, magabiztosan nyerte meg 9-3 (2-0, 3-1, 4-2) arányban.

Kezdődik a nemzetközi mérkőzés, harci díszben a Szombathelyi Pingvinek felnőtt jégkorongcsapata 
Fotó: Unger Tamás


A Pingvinek együttesében Kovács András háromszor, Forgács Tamás és Őri Zsolt egyaránt kétszer, Sipos László és Göncz Szabolcs pedig egyszer-egyszer talált be az ellenfél kapujába de többen is remekeltek a hazai csapatból. A Pingvinek eddig hibátlanok, három győzelemmel állnak.

A nagy érdeklődésre, a nagy sikerre való tekintettel elképzelhető, hogy lesz még hokimeccs az idei szezonban a szombathelyi műjégpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!