Sport

2015.01.28. 18:24

Pakson játszik rangadót a Falco

Szombathely ( – Az NB I-es férfi kosárbajnokság 20. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely csütörtökön 18 órás kezdéssel az éllovas Paks vendégeként lép pályára (Duna World).

Tóth Gábor

Rangadót rendeznek Pakson, hiszen a listavezető fogadja a tabellán negyedik Falcót. Az ASE remek formában van, zsinórban nyolc győztes bajnokit tudhat a háta mögött, ráadásul nagyon egyik meccsen sem kellett megizzadnia. Októberben egyébként Szombathelyen is nyert (94-81). A Falco is jó szezont fut, sőt, vasárnap a megyei rivális elleni önbizalomnövelő győzelemmel (96-88) hangolt a hétközi találkozóra. Ugyanakkor talán nem túlzás kijelenteni, hogy a paksi mérkőzésnek egyértelműen a – más célokért küzdő – házigazda az esélyese.

– A Paks egy remekül összerakott, komplett csapat, nagyon nehéz rivális – kezdte az esélylatolgatást Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Ellenfelünk például mind súlyban, mind magasságban előttünk jár. Remek a keret összetétele, így támadásban és védekezésben is képesek többféle játékra. Az állomány bombaerős, két-három hasonló képességű, rutinos játékos jut ugyanarra a posztra. Így lehetetlen egy vagy két emberre készülni védekezésben – Szombathelyen például Dugat vert meg minket, aki most is kirobbanó formában játszik. Minőségi légiósokkal, válogatott szintű magyar játékosokkal állnak fel. Nem vitás, nem mi vagyunk az esélyesek. Sőt, ha nem koncentrálunk százszázalékosan az első perctől kezdve az utolsóig, ha nem játszunk szervezetten, csapatként, akkor a kiütéses vereséget sem úszhatjuk meg. Ugyanakkor nem feltartott kézzel lépünk pályára. Bizonyítottuk már néhányszor ebben a szezonban, hogy nekünk is jó csapatunk van. Egy kicsit tartok a fáradtságtól, a fásultságtól, ugyanis meglehetősen sűrű volt a programunk az elmúlt napokban, sok meccs van a lábakban. De szerencsére a Körmend elleni győzelem dobott egy hatalmasat a csapat eddig is remek hangulatán. Elmegyünk Paksra, megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint kosarazni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nincs hiányzónk, mindenki harcra kész.

A találkozót a Duna World élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!