Sport

2015.01.05. 15:42

Pingvinek: kellenek a fiatalok

Megkezdte a szezont a Szombathelyi Pingvinek jégkorongcsapata. A felnőttek már játszanak, de hamarosan a kicsik is jégre lépnek.

Tóth Gábor

A felnőtt csapat már belekezdett a szokásos osztrák-magyar területi mini jégkorongbajnokságba. A pontvadászatban a szombathelyiek mellett két osztrák csapat (Hartberg, Puch) szerepel, mindenki játszik mindenkivel oda-vissza. A Pingvinek eddig két győzelmet számlálnak. A sportág kedvelői pénteken 20 órás kezdéssel hazai meccset is láthatnak, ugyanis a Szombathelyi Pingvinek a műjégpályán fogadják ellenfelüket.

A klub benevezett a Magyar Jégkorong Szövetség által meghirdetett országos U8-as és U10-es bajnokságba. Az U10 január 17-én, az U8 pedig 25-én kezd. Március végéig mindkét korosztály négy tornán vesz majd részt. Mindkét csapatnál szűk a létszám, ezért a a Pingvinek edzői várják a sportág iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését – a korcsolyatudás nem feltétel. A gyerekek, a szülők az edzéseken, a műjégpályán informálódhatnak minden hétfőn és szerdán 15.30-tól 16.30-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!