Sport

2015.01.05. 19:29

Rapport rontott a finisben

Nem sikerült jól Rapport Richárd számára a svájci nemzetközi sakkverseny finise. Utolsó fordulóbeli vereségével a 12. helyen zárt.

Horváth Erika

A vasárnapi hatodik forduló után három győzelemmel és három döntetlennel, 4,5 ponttal még az ötödik helyen állt a második kiemelt Rapport Richárd (2716) a bázeli sakkopen 80 fős mezőnyében. Az utolsó fordulóban azonban elszenvedte első vereségét Milos Pavlovictól (2472) – a szerb nagymester sötéttel a 21. lépésben zárta le a partit. A Haladás VSE 18 éves nagymesterének ez a vereség nagyon sokba került. Egyrészt lecsúszott a 12. helyre, másrészt az előző, zürichi verseny után, ahol 5 Élő-pontot vesztett, további 8,1 ponttal csökken majd az értékszáma a következő havi világranglistán.

A bázeli verseny élmezőnye: Naiditsch (német), Dochenko (német), Iturrizaga Bonelli (venezuelai), Dann (német), Pavlovic (szerb) 5,5-5,5 pont. Mögöttük a 5-5 ponttal öten végeztek, 4,5-lel pedig nyolcan. Közülük a második legjobb, azaz összességében a 12. Rapport Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!