Sport

2015.01.11. 20:04

Sakk: Az Aquaprofit-NTSK nem engedte közelebb a Paksot

Nagykanizsa/Tököl – Amiért utaztak, azt az Aquaprofit-NTSK sakkozói véghez is vitték, hiszen a sereghajtó otthonában végül nagyon sima győzelmet arattak az NB I-es csapatbajnokságban.

Kühne László

Szigetszentmiklós– Aquaprofit-NTSK 1:11

Tököl, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Eredmények (elöl a hazaiak): Szalánczy–Jefimenko 0-1, To Nhat Minh–Balogh Cs. döntetlen, dr. Kahn–Ivanisevics 0-1, Grimm–Márkus döntetlen, Kerek Cs.–Prohászka 0-1, Kerek K.–Ribli 0-1, Dombai–Pintér J. 0-1, Lantos–Bánusz 0-1, Hidegh–dr. Flumbort 0-1, Tamássy– Kántor 0-1, Benkovics–Krutti 0-1, Czumbel–Gara T. 0-1

Balogh Csaba ezúttal a második táblán ült asztalhoz és egy fél pontot otthagyott Tökölön. Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsaiak egy decemberről teljesen elhalasztott forduló keretében mérkőztek a Szigetszentmiklós sakkcsapatával Tökölön. Négy hete a Haladás lejátszotta meccsét a Dunaharaszti ellen, amivel időlegesen át is vette a vezetést a tabellán, ugyanakkor a Nagykanizsa, mint az kiderült, inkább figyelt az ASE Paks csapatára, mely a másik újonccal, a HÜSI SC gárdájával mérkőzött – szintén idegenben.

A dél-zalaiak semmit sem bíztak a véletlenre a szentmiklósiakkal szemben, hiszen elhozták a meccsre az ukrán nagyágyú Zahar Jefimenkót az első táblára, de asztalhoz ült a szerb Ivan Ivanisevic is. A siker nem maradt el, hiszen a vendégek végül 11-1 arányban nyertek a tököli helyszínen.

– Rögtön azt figyeltük, hogy a Paks mit játszott, s mivel ők is nagy arányban, ugyancsak 11-1-re győztek, megmaradt köztünk a három pont távolság – fogalmazott Papp Nándor, a Kanizsa csapatvezetője. – Azt hiszem azt nem kell mondanom, hogy győzelmünk igencsak biztos lett, aminek örülünk. Az mindig nagy szó, ha egy meccsen 10 győzelmet könyvelhet el egy csapat, mi most ezt hajtottuk végre.

Az Aquaprofit-NTSK tehát – 35,5 pontja van – visszavette a vezetést a tabellán a Haladástól, s úgymond „húzta magával" a Paks legénységét is: az atomvárosiak feljöttek a második pozícióba. A január 25-ei forduló azért lesz érdekes a kanizsaiak számára, mivel akkor a jelenleg negyedik Pénzügyőrrel mérkőznek, a Paks pedig a sereghajtó Szigetszentmiklóssal játszik, így az Aquaprofit és a Paks között élesedhet a verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!